Головна Новини Світ Беларусь У Білорусі прокоментували ультиматум МЗС України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білорусі прокоментували ультиматум МЗС України

У Білорусі заявили, що вони офіційно не отримували жодних звернень від МЗС України

26 серпня 2024, 19:28 comments2275
Поділіться публікацією:

Білорусь не отримувала офіційних звернень від України із проханням відвести війська від державного кордону країн. Про це повідомив речник білоруського МЗС Анатолій Глаз, у коментарі росЗМІ.

У Білорусі прокоментували ультиматум МЗС України

Кордон з Білоруссю

"Ми лише бачили це повідомлення на просторах Інтернету. Знаєте, там вистачає всякого", — сказав представник відомства.

Глаз додав, що мету заяви України про ситуацію на кордоні "треба адресувати українському МЗС". За словами прес-секретаря, логіка подібних висловлювань залишається "дуже хитромудрою". Це, сказав Глаз, нібито пов'язано з тим, що українська сторона "регулярно припускає різні провокації на кордоні", а потім "дивується діям білоруської армії".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, на тлі стягування Олександром Лукашенком військ до кордону Білорусі та України, МЗС видало заяву-звернення до офіційного Мінська. Там закликали Білорусь "не робити трагічних помилок під тиском Москви" і відвести від кордону свої війська. При цьому в міністерстві повідомили, що до кордону Білорусь перекинула Сили спецоперацій, озброєння та військову техніку, включаючи танки, артилерію, РСЗВ, засоби ППО та інженерну техніку. Все це було зафіксовано на Гомельщині. Також до кордону перекинули і "вагнерівців".

Також "Коментарі" розповідали, що українські прикордонники поки що не спостерігають пересування білоруських військ поблизу українського кордону, проте цей напрямок залишається потенційно небезпечним, заявив в ефірі телемарафону представник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. Він також припустив, що Росія, ймовірно, чинить тиск на Білорусь з метою залучення її до повномасштабної участі у війні проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини