Головна Новини Світ Беларусь У білоруській колонії помер учасник протестів проти Лукашенка: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

У білоруській колонії помер учасник протестів проти Лукашенка: що відомо

У колонії Білорусі помер координатором руху «За Свободу» Вітольд Ашурок

22 травня 2021, 15:47
Поділіться публікацією:

Стало відомо про смерть політв'язня в одній з колоній Білорусі. Загиблим виявився Вітольд Ашурок, який раніше брав участь в протестах проти влади Лукашенка. Про це інформує видання "Наша Ніва".

У білоруській колонії помер учасник протестів проти Лукашенка: що відомо

У колонії помер білоруський політв'язень Вітольд Ашурок - фото: з відкритих джерел

Вітольду Ашуроку на момент смерті було 50 років. Як повідомили його родичі, причиною смерті стала зупинка серця. За їх словами, в останній раз Ашурок зв'язувався з ними через листи два тижні тому.

Політв'язень писав рідним, про те, що у нього відбувається в колонії. Розповідав Вітольд також і про те, що кожному "політичного" роблять на одязі жовту нашивку, що допомагало відрізняти їх від інших ув'язнених. Крім того, міркував в листах він і про справедливість призначеного йому терміну.

"Що стосується мене, то термін в 5 років я сприймаю як оцінку" відмінно "! Дійсно, для мене це честь! ", — написав в одному з листів Вітольд.

Відзначимо, що в серпні 2020 року, активіст був заарештований на 20 діб. Причиною тому стала участь в несанкціонованому заході. Через п'ять днів його відпустили. Тоді ж було порушено кримінальну справу.

А у вересні білоруса затримали ще раз. За минулий раз йому залишалося ще відбувати покарання 15 днів, плюс до цього додали ще 15 днів за участь в заходах в Ліді в серпні — вересні. За пару днів до звільнення його перевели в СІЗО. Пізніше суд виніс покарання у вигляді чотирьох років колонії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини