Головна Новини Світ Беларусь У розвідці розповіли, скільки потрібно часу РФ, щоб підготувати напад із Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У розвідці розповіли, скільки потрібно часу РФ, щоб підготувати напад із Білорусі

Все залежатиме від успіху ворога під час наступу на сході та півдні України

25 червня 2022, 14:40
Поділіться публікацією:

Росії необхідно приблизно 3-4 тижні, щоб повернути на територію Білорусі війська та створити потужну ударну групу, яка буде готова здійснити наступ на північний кордон України. Про це речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

У розвідці розповіли, скільки потрібно часу РФ, щоб підготувати напад із Білорусі

Фото з відкритих джерел

Скібіцький зазначив, що за даними розвідки, зараз окремі підрозділи спеціального призначення РФ проводять спільні навчання із підрозділами сил спеціальних операцій Білорусі.

"Якщо говорити про створення ударних угруповань, то на сьогодні ми цього не відзначаємо. Але досвід березня-квітня, коли російські війська були перегруповані, виведені з території Білорусі та перекинуті на схід України, свідчить, що через два-три тижні російські війська можуть знову повернутися на територію Білорусі", — сказав Скібіцький.

Також він розповів, що для того, щоб підготувати новий напад із Білорусі, потрібно приблизно місяць.

"Як я вже казав, коли росіян виводили з Білорусі, їм знадобилося три тижні. Отже, щоб повернути їх туди та створити на білоруській території потужне ударне угруповання, потрібно до місяця часу – 3-4 тижні", — зазначив представник ГУР МО України.

Крім того, все також залежить від успіху противника під час наступу на сході та півдні України.

"Особливо на сході — наскільки швидко він зможе виконати ті завдання, які він ставить перед собою. А найближче завдання ворога — вихід на адміністративні кордони Луганської, а згодом — Донецької областей", — додав Скібіцький.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував читачів про те, що попри величезний тиск з боку Кремля, самопроголошений президент Білорусі Лукашенко до останнього відмовлятиметься відкрито вступати у війну.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що зміниться для світу, України та РФ за підсумками саміту "Великої сімки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини