Головна Новини Світ Беларусь Визнання «ЛДНР»: у Лукашенка вирішили знову «сісти на шпагат»
commentss НОВИНИ Всі новини

Визнання «ЛДНР»: у Лукашенка вирішили знову «сісти на шпагат»

Білорусь заявила, що виступає за дипломатичні методи врегулювання конфлікту на Донбасі

22 лютого 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

У МЗС Білорусі заявили, що Мінськ з повагою та розумінням ставиться до позиції Кремля про визнання "незалежності" квазіреспублік "ДНР" та "ЛНР". При цьому повторювати крок Володимира Путіна у самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка не стали, ухилившись від визнання "ЛДНР". Як передає видання "Коментарі", про це йдеться у повідомленні білоруського МЗС у Facebook.

Визнання «ЛДНР»: у Лукашенка вирішили знову «сісти на шпагат»

Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

При цьому в МЗС Білорусі висловили обурення щодо того, що Захід чинить санкційний тиск на Білорусь.

Коментуючи рішення Путіна визнати "ЛДНР" у МЗС Білорусі зазначили, що в цьому випадку йдеться не лише про політику, а й про людський, гуманітарний крок, адже на цій території проживає багато російських громадян.

У Мінську наголосили, що Білорусь продовжує виступати за дипломатичне врегулювання конфлікту та готова сприяти цьому.

Читайте на порталі "Коментарі" — президент РФ Путін заперечує, що має намір відновити Росію в межах Російської імперії. Хазяїн Кремля запевняє, що Росія після розпаду СРСР визнала нові геополітичні реалії. Тому сьогодні з повагою ставиться до суверенітету колишніх республік СРСР.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Німеччина ухвалила рішення щодо "Північного потоку-2". У зв'язку з рішенням Росії піти на ескалацію з Україною та заявити про визнання "незалежності" "ДНР" та "ЛНР" уряд ФРН ухвалив рішення відмовитися від процесу сертифікації "Північного потоку-2". Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що у нинішніх реаліях сертифікації та запуску "Північного потоку-2" неможливі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини