Головна Новини Світ Беларусь Як США «підрізали крила» Лукашенку
commentss НОВИНИ Всі новини

Як США «підрізали крила» Лукашенку

Міністерство фінансів США ввело нові санкції проти режиму Олександра Лукашенка в Білорусі

24 березня 2023, 20:01 comments1532
Поділіться публікацією:

До санкційного переліку, який ввели в США стосовно РБ, включено дев'ятьох осіб, три установи, також передбачено блокування літака Лукашенка. Окремо Державний департамент США в п'ятницю ввів візові обмеження проти 14 осіб, включаючи посадовців режиму, які "долучені до погроз та залякувань білоруського народу", пишуть "Коментарі".

Як США «підрізали крила» Лукашенку

Літак Лукашенка, БелАз, МАЗ потрапили під санкції США

"Ці дії також підкреслюють готовність Сполучених Штатів притягнути до відповідальності режим в Мінську, через його співучасть у невиправданій війні, яку Російська Федерація обрала вести проти України", — йдеться в заяві Мінфіну США.

Заступник міністра фінансів США Браян Нельсон наголосив на тому, що державні підприємства Білорусі допомагають режиму вести репресії проти народу.

"Ми віддані тому, щоб запроваджувати витрати на режим Лукашенка за придушення демократії та підтримку війни, яку за власним вибором веде Путін", — наголосив посадовець.

Так, Білоруський автомобільний завод БелАз, який вже перебуває під санкціями ЄС та Канади, а також Мінський автомобільний завод МАЗ, потрапив під санкції США за репресії проти протестувальників – працівників заводу. Обидва заводи є значним джерело надходжень для режиму.

Разом з тим, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликає відрізняти режим Лукашенка та народ Білорусі. Вона цього тижня перебуває з візитом у Вашингтоні. В інтерв`ю кореспондентці "Голосу Америки" вона сказала, що прагне пояснити, що війна в Україні не може закінчиться без звільнення Білорусі від режиму Лукашенка, а також закликала відрізняти режим самопроголошеного президента від білоруського народу.

"Іноді мені здається, що на Білорусь зараз не звертають уваги, і деякі політики не розуміють, як доля Білорусі пов'язана з долею України. Я маю на меті пояснити тут, що війна не може завершитися, поки Білорусь не буде вільною", — каже Тихановська.

Не забула лідерка білоруської опозиції і згадати Україну.

"Ми як нація завжди були з українцями. Наші мужні люди всередині країни, попри репресії, намагаються допомогти українцям, чим можуть в цій ситуації. Тому майбутній уряд Білорусі напевно матиме добрі відносини з українським урядом", — заявила політик.

Як писали "Коментарі", біля України білоруси сформували новий зенітний ракетний полк.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що загроза з боку Білорусі не виглядає невідворотною, проте армія РФ там постійно проводить навчання та ротацію військовослужбовців. Читайте також на сайті "Коментарі" — Білорусь покинуло до пів мільйона громадян: У чому причина.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини