Головна Новини Світ Китай Аналітик стверджує, що Китай готує план на випадок смерті Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Аналітик стверджує, що Китай готує план на випадок смерті Путіна

Сі Цзіньпін починає активніше співпрацювати з можливим наступником Путіна.

9 червня 2023, 13:26 comments1309
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Економіст і старший науковий співробітник Атлантичної ради Андерс Ослунд заявив, що Китай готує план на випадок смерті, або відходи від влади Володимира Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Business Insider.

Аналітик стверджує, що Китай готує план на випадок смерті Путіна

Сі Цзіньпін та Путін. Фото з відкритих джерел

Попри заяви лідера Китаю про "безмежну дружбу" з Володимиром Путіним, Сі Цзіньпін розглядає можливих наступників російського диктатора. На думку Андерса Ослунда Сі Цзіньпін покращує свої зв'язки з прем’єр-міністром Росії Михайлом Мішустіним.

Як приклад цього Ослунд наводить те, що під час відвідин Росії Сі Цзіньпін провів зустріч віч-на-віч з Мішустіним. У травні вже прем’єр-міністр Китаю Лі Цян запросив Мішустіна до Китаю. Там Мішустіна прийняли у Великій залі народних зборів. За словами аналітика це виходить за рамки звичайного китайського та російського протоколу.

Окрім того, Ослунд зазначив, що такі дії ймовірно не сподобались Путіну, адже прем'єр-міністр був відсутній на наступних засіданнях Ради безпеки Росії, куди він до цього часу приходи регулярно.

"Це, мабуть, є найкращим доказом того, що Китай, можливо, дивиться не тільки на Путіна, але й прагне культивувати альтернативні відносини в Росії", — вважає Андерс Ослунд.

Аналітик Eurasia Group Алі Вайн вважає, що Китай справді може розробити план на випадок непередбачених обставин у Росії. Одними з таких Вайн називає чутки про хвороби Путіна, а також те, що поразка у війні може повалити його режим.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай посилює своє шпигунство за Сполученими Штатами. Пекін побудує центр прослуховування поблизу США.

Також "Коментарі" писали про американського посла в Китаї, який сподівається, що КНР зробить правильний вибір щодо війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини