Головна Новини Світ Китай Допомога Росії у війні: Китай відповів на звинувачення Столтенберга
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Росії у війні: Китай відповів на звинувачення Столтенберга

Генсек НАТО напередодні заявив, що Пекін намагається продемонструвати свою "нейтральність", а насправді підживлює війну РФ проти України

18 червня 2024, 12:57
Поділіться публікацією:

Представник Міністерства закордонних справ Китаю Лінь Цзянь порадив НАТО "не підливати олії у вогонь" щодо російсько-української війни та "політично сприяти завершенню конфлікту". Так дипломат відповів на звинувачення генсека Альянсу Йєнса Столтенберга – той сказав, що Пекін підживлює війну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "n-tv".           

Допомога Росії у війні: Китай відповів на звинувачення Столтенберга

Китай. Фото: з відкритих джерел

"Реальність така, що Китай розпалює найбільший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, водночас бажаючи підтримувати добрі відносини із Заходом", — сказав Столтенберг, наголосивши, що Китай "тільки грає в нейтральний бік" у війні Росії проти України, але насправді підживлює конфлікт.

Лінь у свою чергу відкинув критику генсека НАТО і порадив Північноатлантичному альянсу "утриматися від звинувачень інших, не підливати олії у вогонь і політично сприяти завершенню війни".                                                                                                                                                                        

Читайте також на порталі "Коментарі" — генсек НАТО Єнс Столтенберг пригрозив Китаю через його позицію щодо війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – НАТО готується привести ядерну зброю до бойової готовності: Столтенберг пояснив, що відбувається.

Раніше "Коментарі" писали – за підсумками саміту миру Швейцарія виступила з новою ініціативою. Швейцарія має намір обговорити підсумки саміту миру з Росією, а також з Китаєм та іншими країнами, які не брали у ньому участі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини