Головна Новини Світ Китай Китай бойкотуватиме мирні переговори щодо України: у Сі Цзіньпіна є умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай бойкотуватиме мирні переговори щодо України: у Сі Цзіньпіна є умова

За інформацією Politico, Китай бойкотуватиме мирні переговори щодо України, якщо на них не буде РФ

19 березня 2024, 06:50 comments1600
Поділіться публікацією:

Китай може бойкотувати мирні переговори щодо врегулювання війни в Україні, якщо Європа не дозволить РФ брати в цьому участь. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Китай бойкотуватиме мирні переговори щодо України: у Сі Цзіньпіна є умова

Сі Цзіньпін. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу поспілкувалися з чиновниками, які повідомили, що Китай намагається переконати Європу дозволити Росії сісти за стіл майбутніх мирних переговорів, які, можливо, відбуватимуться у Швейцарії. Інакше Китай бойкотуватиме подібні зустрічі.

"З їх слів, це послання було посилено під час європейського турне спеціального посланця Китаю Лі Хуея на початку цього місяця для обговорення війни в Україні", — йдеться у матеріалі.

А офіційно Міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що Лі Хуей пообіцяв підтримати "своєчасне скликання мирної конференції за участю всіх сторін".

Варто зазначити, що раніше глава Китаю Сі Цзіньпін представив своє бачення дипломатичного завершення війни РФ проти України, а також призначив спецпредставника, який мав займатися цим питанням. Цим представником став екс-посол Китаю у Росії Лі Хуей.

Лі Хуей після призначення з'їздив до Росії, України та ЄС, щоб обговорити китайську ініціативу. Київ "дипломатичних" зусиль Пекіна не оцінив, оскільки Україна вже має власну формулу миру. Після цього Китай надовго забув про питання війни РФ проти України, але згодом Китай знову активізувався в цьому питанні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — саміт світу: у Китаї відповіли, чи готові підтвердити свою участь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Швейцарія запросила Китай взяти участь у глобальному саміті миру. Той поки не дав виразної відповіді, натомість продовжує обговорювати з РФ якесь спільне майбутнє. Наскільки бачення цього майбутнього могло змінитись у Пекіна, куди два роки тому приїжджав Путін, схоже, стверджувати свій план вторгнення в Україну? Що на даний момент можна сказати про позицію Китаю – і під впливом яких факторів вона здатна змінитись у найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини