Головна Новини Світ Китай Китай гнівно відреагував на нові санкції США проти компаній, які підтримують Росію
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай гнівно відреагував на нові санкції США проти компаній, які підтримують Росію

США готуються посилити санкції проти Китаю та його компаній, які співпрацюють з Росією та допомагають Москві у війні проти України.

23 липня 2024, 11:52
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Радник США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Білий дім готує нові санкції проти китайських компанії та організації, які підтримують війну в Україні. У МЗС КНР відреагували на ці заяви та звинуватили США у перекладанні провини за війну в Україні на Китай.

Китай гнівно відреагував на нові санкції США проти компаній, які підтримують Росію

Речниця МЗС Китаю Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Речниця МЗС Китаю Мао Нін під час брифінгу відповіла на питання журналістів щодо нових санкцій США. Представник адміністрації Байдена Джейк Салліван наголосив, що обмеження стосуватимуться китайських компаній, які підтримують Росію у війні в Україні, зокрема під прицілом можуть опинитись китайські банки.

Мао Нін заявила, що позиція Китаю щодо війни в Україні "була об'єктивною та справедливою" та звинуватила США.

"Китай не є ні тим, хто створив кризу, ні її стороною, але активно працював над тим, щоб уможливити переговори про мир і політичне врегулювання кризи. США повинні конструктивно працювати над політичним врегулюванням кризи, а не перекладати провину на Китай і вбивати клин між Китаєм та іншими країнами", — сказала Нін.

Речниця МЗС Китаю наголосила на співробітництві Пекіну та Москви, яке, за її словами, не впливає на інші країни.

"Китай, і Росія є незалежними великими державами. Китай і Росія мають нормальне співробітництво, яке не спрямоване на будь-яку третю сторону і не повинно стати мішенню для зовнішнього втручання чи примусу", — сказала Нін.

Мао Нін також засудила санкції США та заявила, що Китай буде "вживати всіх необхідних заходів для захисту своїх законних прав та інтересів".

У США кілька разів звинуватили Китай за співпрацю з Росією. У Білому домі заявили, що Пекін не постачає до РФ зброю, однак експортує мікросхеми та верстати для виготовлення озброєння.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай різко розкритикував декларацію НАТО, яку назвав "брехливою".

Також "Коментарі" писали, що Китай відправив літак з військовими до Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини