Головна Новини Світ Китай Китай готується до війни: змінює правила призову та мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай готується до війни: змінює правила призову та мобілізації

Китай вводить нові правки до призову та мобілізації, які наберуть чинності з 1 травня.

15 квітня 2023, 22:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китайська влада оголосила про нові зміни у правилах призову на військову службу та в процес мобілізації під час війни. Аналітики вважають це способом підвищити бойову готовність до війни за Тайвань. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання SCM Post.

Китай готується до війни: змінює правила призову та мобілізації

Китайські військові. Фото з відкритих джерел

Правила, які оприлюднили 12 квітня стверджують, що вербування має "зосереджуватися на підготовці до війни" та підвищить ефективність призову через залучення новобранців висококваліфікованих новобранців. У правках включено новий розділ про мобілізацію. Там зазначено, що пріоритет надається військовослужбовцям, які мають досвід в армії і у разі бойових дій вони мають повернутись до своїх підрозділів або на аналогічні посади. Поправка набуде чинності з 1 травня.

Зазначається, що зміни до правил мобілізації є частиною послідовних дій Китаю, який намагається скорегувати та покращити свою систему для дій під час воєнного стану. Особливо через геополітичний тиск, який відбувається навколо Тайваню.

"Поправка заповнила прогалину в законодавстві Китаю про воєнний час, але також була зумовлена ​​необхідністю військових приготувань, зокрема проти Тайваню", — говорить китайський експерт із військового права Се Дан.

Нагадаймо, що на початку квітня Китай провів військові навчання поблизу Тайваню, а його літаки та кораблі постійно заходять у територіальні зони острова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай купив у Росії метал з окупованого заводу України.

Також "Коментарі" писали про поразку Макрона в Китаї. Французький президент допустив дипломатичну помилку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини