Головна Новини Світ Пiвденна Америка Президент, який пропонував віддати Крим Росії їде у Китай для переговорів щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент, який пропонував віддати Крим Росії їде у Китай для переговорів щодо України

Бразильський лідер, який відзначився скандальними заявами про війну в Україні вирушить до Китаю. Там президент Лула да Сілва обговорить закінчення війни з Сі Цзіньпіном.

10 квітня 2023, 16:23 comments1154
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Лула да Сілва здійснить візит до Пекіну, де має обговорити з Сі Цзіньпіном війну в Україні та шляхи до її вирішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Президент, який пропонував віддати Крим Росії їде у Китай для переговорів щодо України

Президент Бразилії Лула да Сілва. Фото: AMANDA PEROBELLI/REUTERS

Міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйра оголосив, що президент Лула да Сілва прибуде у Китай 11 квітня, де обговорить питання війни в Україні. Президент Бразилії зустрінеться з Сі Цзіньпіном через кілька днів після свого приїзду в КНР – 14 квітня.

Бразильський лідер позиціонує себе я нейтрального посередника, який пропонує створити групу країн, які могли б сприяти мирним переговорам між Україною та Росією. Попри свою нейтральність минулого року Лула да Сілва зазнав критики. Президент Бразилії наголосив, що Володимир Путін та Володимир Зеленський мають однакову відповідальність за війну. Також Бразилія відмовилась виконати запит Німеччини, щоб надати боєприпаси для України. Проте за це південноамериканська країна отримала "покарання".

Окрім того, Лула да Сілва минулого тижня сказав, що "Путін не може утримати українську територію", однак зазначив, що і президент України Володимир Зеленський "не може хотіти все". Таким чином бразильський лідер закликав Україну відмовитись від анексованого Росією у 2014 році Криму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Макрон намагався схилити лідера Китаю натиснути на Путіна, проте зробив дипломатичну помилку.

Також "Коментарі" писали про те, що у Кремлі відреагували на причетність до зливу секретних документів з Пентагону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини