Головна Новини Світ Китай Китай може змінити плани щодо Тайваню через війну в Україні, – директор ЦРУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай може змінити плани щодо Тайваню через війну в Україні, – директор ЦРУ

Лідер Китаю має взяти до уваги солідарність Заходу, намагаючись відновити економічне зростання своєї країни після пандемії.

10 березня 2023, 17:32 comments2497
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна Росії в Україні могла вплинути на плани Китаю щодо захоплення Тайваню. На перший погляд може здатися, що КНР зайняла нейтральну позицію щодо того, що відбувається в Україні, але насправді це не зовсім так. Тому що "ніхто не спостерігав уважніше" за тим, що відбувається в Україні, ніж лідер Китаю Сі Цзіньпін. Як повідомляє видання "Коментарі", таку заяву зробив директор ЦРУ Вільям Бернс, пише "CNN".

Китай може змінити плани щодо Тайваню через війну в Україні, – директор ЦРУ

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Я дійсно думаю, що ніхто не спостерігав за досвідом Володимира Путіна в Україні уважніше, ніж Сі Цзіньпін, і я думаю, що він певною мірою протверезів, наскільки Захід зміг зберегти солідарність і взяти на себе деякі короткострокові економічні витрати на користь ще великих довгострокових економічних витрат на Росію", — зазначив Бернс.

Він додав, що все це голова КНР повинен прийняти, перш ніж приймаючи ті чи рішення надалі. Керівництво Китаю розуміє, що так чи інакше, але треба взаємодіяти зі світовою економікою, щоб не втратити ринки, особливо після тих проблем, які довелося пережити через пандемію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вперше в історії: Сі Цзіньпін залишився головною Китаю після голосування Всекитайських зборів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – КНР різко збільшила військовий бюджет. Це відбувається на тлі активних звинувачень на адресу КНР з боку США у наданні допомоги РФ у війні проти України. Білий дім не відкидає навіть, що Китай може піти на постачання зброї росіянам. Як КНР може поводитись на другому році широкомасштабної російської агресії проти України (десятого року власне неоголошеної війни)? Чи зможе Західний світ знайти потрібні аргументи – і не дати Пекіну відкрито стати на бік Москви, як це вже зробив Іран? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини