Головна Новини Світ Китай Китай призначив нового керівника МЗС: його попередник зник після зустрічі з росіянами
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай призначив нового керівника МЗС: його попередник зник після зустрічі з росіянами

Лідер Китаю Сі Цзіньпін підписав указ про нового міністра закордонних справ КНР. Його попередник зник з публічного простору місяць тому.

25 липня 2023, 15:36
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вищий законодавчий орган Китаю на новій сесії проголосував за призначення Ван Ї новим міністром закордонних справ КНР. Сі Цзіньпін підписав указ про виконання цього рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання China Daily.

Китай призначив нового керівника МЗС: його попередник зник після зустрічі з росіянами

Новий міністр МЗС КНР Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Ван Ї уже обіймав посаду міністра закордонних справ КНР у період з 2013 по 2022 рік. Одночасно з призначенням нового керівника МЗС, його попередника Цінь Гана було усунено. Доля китайського Цінь Гана залишається невідомою.

Ган понад місяць не з’являється на публіці. Через його загадкове зникнення британський очільник МЗС Джеймс Клеверлі оголосив, що відкладе свою поїздку до Китаю. Bloomberg раніше повідомляв, що Ган зник із публічного простору 25 червня. Тоді китайський очільник МЗС провів зустрічі з делегаціями з Росії, Шрі-Ланки та В’єтнаму. Також Ган пропав зі стенограм брифінгів МЗС КНР.

Влада КНР вказала, що Цінь Ган відсутній на офіційних заходах через його фізичний стан, проте не вказала, що саме зі здоров'ям китайського політика. На усіх зустрічах впродовж місяця відсутності керівника МЗС його заміняв тепер вже новий міністр закордонних справ Китаю Ван Ї.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай реагує на критику НАТО і попереджає про "рішучу відповідь". У КНР відповіли на критичні заяви у бік Китаю, які були включені у комюніке саміту НАТО у Вільнюсі.

Також "Коментарі" писали про реакцію КНР на рішення Сполучених Штатів надіслати касетні боєприпаси до України, які будуть застосовуватись проти росіян. У МЗС Китаю вказали, що ставляться до такого кроку США "стримано та обережно".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини