Головна Новини Світ Китай Китай скасовує безвіз для дипломатів США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай скасовує безвіз для дипломатів США

Пекін також введе санкції проти деяких членів Конгресу і співробітників неурядових організацій

10 грудня 2020, 11:48
Поділіться публікацією:

Китай заявив у четвер, 9 грудня, що скасує безвізовий в'їзд для власників дипломатичних паспортів США, які відвідують Гонконг і Макао, після того, як Сполучені Штати ввели фінансові санкції й заборону на поїздки для десятка китайських чиновників. Про це пише Reuters.

Китай скасовує безвіз для дипломатів США

Пекін також введе санкції у відповідь проти деяких членів Конгресу, співробітників неурядових організацій та їх сімей за "мерзенну поведінку в Гонконзі", заявила на прес-конференції прес-секретар Міністерства закордонних справ Хуа Чунін. Китай закликає Сполучені Штати не йти далі цим шляхом, додала Хуа. Вона відмовилася назвати імена тих, хто потрапив під санкції, або сказати, коли вони наберуть чинності.

У понеділок Сполучені Штати ввели фінансові санкції й заборону на поїздки для 14 китайських чиновників через вплив на прийняття закону про національну безпеку Гонконгу.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що китайський шпигун переспав з двома мерами США і членами Конгресу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що понад 1000 китайських дослідників покинули Сполучені Штати на тлі репресій у зв'язку з передбачуваною крадіжкою технологій. Про це заявили високопоставлені представники служби безпеки США, додавши, що китайські агенти вже націлені на нову адміністрацію Байдена. Китай відхилив звинувачення і назвав їх сміхотворними.

Служби розвідки США і Німеччини в черговий раз виступили з попередженнями про те, що встановлене урядом Китаю податкове програмне забезпечення містить шкідливе ПО, яке забезпечує доступ до додатків.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини