Головна Новини Світ Китай Китай тестує нову систему ППО. Це таємничі чорні повітряні кульки
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай тестує нову систему ППО. Це таємничі чорні повітряні кульки

Військові з Китаю під час навчань протестували систему захисту протиповітряної оборони, яка складається з чорних куль та радіолокаційних відбивачів.

7 грудня 2022, 18:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Державне телебачення Китаю показало матеріал, в якому було представлено спільне навчання солдатів Народно-визвольної армії Китаю і місцевої поліції. Одним з елементів протиповітряної оборони мають стати чорні повітряні кулі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на CCTV.

Китай тестує нову систему ППО. Це таємничі чорні повітряні кульки

Військові Китаю тестують систему ППО. Фото: з відкритих джерел

Військові навчання під назвою Zhejiang Golden Shield-22 відбулись у листопаді 2022 року на узбережжі Китаю. На сайті CCTV опублікували кадри, де солдати та поліцейські мають захищати ключові об'єкти інфраструктури від ракетних ударів. Одним з методів захисту стали чорні повітряні кулі до яких прикріпили радіолокаційні відбивачі.

Головне завдання таких куль завадити ракеті влучити по цілі. Китайські повітряні кулі були прикріплені до вже згаданих радіолокаційних відбивачів у формі сфер або квадратних пірамід, які відбивають радіохвилі, щоб замаскувати ознаки наземних об’єктів і ввести в оману датчики, які використовуються ракетами з радіолокаційним наведенням.

Таке рішення є менш інноваційне ніж більшість систем ППО, але такі кулі можуть виявитись дешевим і легким засобом захисту від ракетних ударів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожну доповідь Пентагону. У звіті США йшлося про те, що Китай накопичує свої ядерні ресурси та будує нові ракети в кілька разів швидше ніж у попередньому прогнозі.

Також "Коментарі" писали про спроби уряду Китаю приховати протести в країні. В соціальній мережі Twitter почали масово з'являтись фото напівоголених дівчат, які пропонують послуги ескорту. Такі зображення супроводжуються з хештегами міст, де відбуваються найбільші протести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини