Головна Новини Світ Китай Китай відреагував на участь Зеленського на саміті G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай відреагував на участь Зеленського на саміті G7

Міністерство закордонних справ Китаю озвучило свою реакцію на приїзд президента України Володимира Зеленського на саміт G7

22 травня 2023, 13:50 comments27450
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

МЗС Китаю відреагувало на приїзд президента України до Японії, де відбувся саміт G7. У Китаї заявляють, що позиції КНР щодо вирішення війни в Україні залишається послідовною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Китай відреагував на участь Зеленського на саміті G7

Речниця МЗС Китаю Мао Нін. Фото з відкритих джерел

Міністерство закордонних справ Китаю відзначило участь Володимира Зеленського на саміті Групи Семи.

"Ми помітили, що президент Зеленський брав участь у саміті G7. Позиція Китаю щодо української кризи послідовна. Ми завжди вважаємо, що криза має бути вирішена політичним шляхом діалогу та консультацій", – заявила речниця МЗС Китаю Мао Нін.

Мао Нін додала, що Китай сподівається на залученість G7 до вирішення війни в Україні, які зможуть відіграти конструктивну роль у врегулюванні ситуації.

Нагадаймо, що попри тісні економічні зв'язки з Росією, Китай намагається показати себе нейтральним миротворцем. Однак більшість аналітиків підкреслюють, що мають сумніви у зусиллях Китаю сприяти справжньому миру та кінцевому результаті вирішення війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай звернувся до іноземних посольств у Пекіні та закликає забрати символіку з будинків дипломатичних установ на підтримку України. У листах, які отримали посольства йшлося про те, що такі знаки розцінюються як "політична пропаганда". Більшість посольств проігнорували листи КНР, зокрема посольство Німеччини, Польщі, Канади та лишили українські символи на своїх будівлях.

Також "Коментарі" писали, що речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на слова президента Франції, який вказав на залежність Росії від Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 травня 2023, 12:58

Все буде вибори президента у США! Тоді ми дізнаємося, чи залишиться війна на другий термін разом з маразмом Байденом.


Новини