Головна Новини Світ Китай Китай звернувся до іноземних посольств: закликає забрати символіку на підтримку України
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай звернувся до іноземних посольств: закликає забрати символіку на підтримку України

До іноземних посольств в Пекіні надійшли повідомлення з проханням забрати символіку зі своїх будівель.

16 травня 2023, 16:43 comments6434
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай попросив іноземні посольства та міжнародні організації, які знаходяться на території Пекіну не використовувати стіни своїх будівель в цілях "політичної пропаганди". Ймовірно заклик стосувався української символіки, яку почали активно розміщати ще від початку російського вторгнення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Kyodo.

Китай звернувся до іноземних посольств: закликає забрати символіку на підтримку України

Вивіска на посольстві Канади в Пекіні. Фото: kyodo

Після нападу Росії на територію України багато іноземних посольств висловило свою солідарність до українського народу. Вони почали вивішувати плакати, банери, таблички та інші вивіски з національними символами України та написами, які закликають до підтримки, зокрема і з #StandWithUkraine.

Однак у Китаї надіслали повідомлення до іноземних посольств та організацій на території Пекіну та попросили не використовувати зовнішні стіни для "політичної пропаганди". Ще однією причиною вказали "уникнути потенційних конфліктів між державами".

Такий крок обурив дипломатичних представників з Європи та інших континентів, які не погодились виконати прохання китайської влади та залишили українську символіку на своїх будівлях. Зокрема відомо, що посольство Німеччини, Польщі та Канади у Пекіні підтримують і висловлюють солідарність до України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль відповів на заяви Макрона про залежність Росії від Китаю.

Також "Коментарі" писали про негативну реакцію Китаю на майбутнє відкриття офісу НАТО в Японії. Причиною відкрити офіс НАТО на сході Азії викликав напад Росії на територію України, що порівнюється з потенційними агресивними діями Китаю у майбутньому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини