Головна Новини Світ Китай Китай звинуватив США у нагнітанні тривоги навколо російських військ поблизу України
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай звинуватив США у нагнітанні тривоги навколо російських військ поблизу України

У МЗС Китаю вважають, що подібні заяви здатні посилювати недовіру та занепокоєння

16 лютого 2022, 14:32
Поділіться публікацією:

Уряд Китаю виступив із заявою на адресу Сполучених Штатів Америки у створенні напруги та нагнітання тривоги навколо військ РФ біля кордонів України. Про це пише Reuters, посилаючись на представника китайського МЗС Вана Веньбіня, пише "Українська правда".

Китай звинуватив США у нагнітанні тривоги навколо російських військ поблизу України

МЗС Китаю - фото: CGTN

За твердженням спікера Міністерства закордонних справ Китаю, постійні зусилля деяких країн Заходу щодо нагнітання тривоги та поширення недостовірної інформації створюють "невпевненість та турбулентність у світі", який і так сповнений викликів. Веньбінь також вважає, що подібні заяви здатні посилювати недовіру та занепокоєння.

"Ми сподіваємося, що згадані сторони припинять такі кампанії з дезінформації та приєднаються до сприяння миру, довірі та співпраці один з одним", — додав представник МЗС Китаю.

Крім того, Ван Венбінь також зазначив, що в основі співпраці китайської та російської сторони — взаємовигідні відносини, метою яких не є створення союзу проти інших держав.

Зазначимо, що 15 лютого британське видання The Sun, посилаючись на дані американської розвідки, оприлюднило точну дату та час "вторгнення Російської Федерації в Україну". Журналісти заявили, що РФ має намір напасти на нашу країну 16 лютого о 3 годині ранку за київським часом за участю 200 тисяч солдатів.

У вівторок увечері американський президент Джо Байден звернувся про загрозу ймовірного вторгнення РФ. Його виступ ознаменувався гострими заявами на адресу Росії у разі нового витка її агресії щодо України. Експерти оцінили звернення президента США та розповіли, як події можуть розвиватися далі.

Раніше на порталі "Коментарі" — Не лише 16 лютого: у США зробили нову заяву про терміни російського вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

17 лютого 2022, 20:13

Смерть пендоссии.Победа будет за нами.


Новини