Головна Новини Світ Китай Китайська помста: більше 20 військових літаків увійшли в зону ППО Тайваню (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайська помста: більше 20 військових літаків увійшли в зону ППО Тайваню (ФОТО)

21 китайський військовий літак увійшов в зону ППО Тайваню

2 серпня 2022, 21:17 comments1443
Поділіться публікацією:

2 серпня, після того, як спікер Палати представників США Ненсі Пелосі прилетіла  на Тайвань, попри погрози Китаю, 21 китайський військовий літак увійшов в розпізнавальну зону ППО Тайваню. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на оборонне відомство острівної країни.

Китайська помста: більше 20 військових літаків увійшли в зону ППО Тайваню (ФОТО)

Військові літаки Китаю увійшли в зону ППО Тайваню (фото з відкритих джерел)

В оборонному відомстві Тайваню розповіли, що у цій операції взяли участь 8 винищувачів J-11, десять J-16, один  дальнього радіолокаційного виявлення і управління KJ-500, 2 розвідувальні літаки Y-9 і Y-8.

У повідомленні йдеться, що літаки Китаю на південному заході від острова зайшли в зону дії ППО. Також вони наближалися до умовної лінії розмежування між Китаєм і Тайванем.

Китайська помста: більше 20 військових літаків увійшли в зону ППО Тайваню (ФОТО) - фото 2

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Пелосі прибула на Тайвань та зробила гучну заяву. 2 листопада  спікер Палати представників США Ненсі Пелосі прилетіла  на Тайвань. Її не зупинили жодні погрози Китаю, що пообіцяв помститися за візит. Американський політик та інші представники Конгресу, що були у складі делегації Конгресу заявили про "непохитну відданість Америки у підтримці демократії Тайваню". Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі повідомила, що США солідарні з 23 мільйонами жителів Тайваню. Політик також заявила, що така солідарність важлива, "оскільки світ стоїть перед вибором між автократією та демократією".

Також "Коментарі" писали про те, що Росія відреагувала на візит Пелосі до Тайваню та підтримала Китай.Росія вбачає у візиті, який таки очікується 2 серпня, спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі до Тайваню провокацію, що спрямована, як тиск на Китай. Росія також заявила, що не підтримує незалежність Тайваню. Про це заявила одіозна речниця МЗС Росії Марія Захарова на брифінгу.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини