Головна Новини Світ Китай Медведєв зустрівся з лідером Китаю та обговорив питання України
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведєв зустрівся з лідером Китаю та обговорив питання України

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитро Медведєв відвідав Китай та отримав послання від Сі Цзіньпіна, яке має передати Путіну.

21 грудня 2022, 12:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній президент Росії Дмитро Медведєв зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном. Політики обговорили війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Медведєв зустрівся з лідером Китаю та обговорив питання України

Медведєв та Сі. Фото: з відкритих джерел

Медведєв, який є головою панівної партії "Единая Россия", відвідав Пекін на запрошення Комуністичної партії Китаю. Сі Цзіньпін відвіз його в урядовий готельний комплекс Diaoyutai, де політики обговорювали війну в Україні.

Сі Цзіньпін попросив Медведєва передати "сердечні вітання та найкращі побажання" президенту Володимиру Путіну. Лідер Китаю підкреслив, що між країнами має бути стратегічна координація і запевнив про готовність зміцнювати відносини з Росією і спільно "сприяти розвитку глобального управління в більш справедливому і розумному напрямку".

Китайський лідер запевнив, що у разі посилення "української кризи" Китай виступає за мирні переговори та сподівається, що всі сторони проявлять стриманість і вирішать питання безпеки у політичній площині. Дмитро Медведєв також зауважив, що Росія нібито готова вирішити війну в Україні мирним шляхом.

Влада Китаю досі не засудила напад на Україну та намагається не вживати терміни "війна" та "вторгнення". Комуністичної партії Китаю виступає проти санкції, які вводять через російське вторгнення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожну доповідь Пентагону щодо Китаю. США вважає, що влада Китаю в рази збільшує виробництво ядерних ракет.

Також "Коментарі" писали про протести в Китаї і чи може це бути початком кінця для Сі Цзіньпіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини