Головна Новини Світ Китай Перекидання військ КНДР до Росії: чому у Пекіна вже закінчується терпіння
commentss НОВИНИ Всі новини

Перекидання військ КНДР до Росії: чому у Пекіна вже закінчується терпіння

FT пише про те, що Пекін незадоволений розгортанням військ КНДР у Росії

сьогодні, 14:50
Поділіться публікацією:

Ще до того, як офіційний Пхеньян направив свої війська на підтримку Росії у війні проти України, Китай уже був незадоволений такою задумою, як і загалом поглибленням зв'язків Північної Кореї з Росією. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Financial Times.

Перекидання військ КНДР до Росії: чому у Пекіна вже закінчується терпіння

Китай. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звернули увагу на той факт, що минулого тижня президент Китаю Сі Цзіньпін у листі Кіму дякував за привітання з 75-ми роковинами заснування КНР, але втратив традиційне визначення Північної Кореї як "дружньої сусідньої країни". На думку аналітиків, цей жест став сигналом зростаючого невдоволення Пекіна.

Видання зазначає, що дуже схоже, що Кім Чен Ин, схоже, не реагує на це, і, як повідомили західні союзники, Північна Корея направила понад 12 тисяч військових, замаскованих під представників етнічних меншин Сибіру, для підтримки Росії на передовій. Аналітики вважають, що цей крок лише посилює занепокоєння Китаю через воєнне зближення його сусідів.

У той же час Китай, на думку деяких експертів, таємно задоволений тим, що Росія зараз надає економічну підтримку Північній Кореї, яка раніше була пріоритетом для Пекіна. Однак у разі потреби Китай зможе вплинути на Пхеньян, якщо його підтримка Росії суперечитиме інтересам Пекіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відправка військ Північної Кореї для участі у війні проти України є серйозним порушенням міжнародного права. Цей крок серйозно підриває безпеку у Європі та світі. Заяву ЄС озвучив Високий представник Євросоюзу Жозеп Борель.

Також видання "Коментарі" повідомляло — перша реакція Китаю на вступ КНДР у війну проти України: що заявили в Пекіні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини