Головна Новини Світ ЄС ЄС закликає Китай натиснути на Росію, щоб зупинити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС закликає Китай натиснути на Росію, щоб зупинити війну в Україні

Європейський Союз звернувся до Китаю з закликом натиснути на Російську Федерацію.

19 травня 2023, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Європейської Ради Шарль Мішель закликає Китай надавити на російську Федерацію, щоб та врешті зупинила військову агресію щодо України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

ЄС закликає Китай натиснути на Росію, щоб зупинити війну в Україні

Президент Євроради Шарль Мішель. Фото з відкритих джерел

Шарль Мішель виступив перед самітом G7, що проходить з 19 по 21 травня у Японії. Європейський політик наполягає на більшій активності Китаю у припиненні війни між Україною та Росією.

"Китай несе особливу відповідальність у світі. Він повинен грати за міжнародними правилами. І ми закликаємо Китай тиснути на Росію, щоб вона припинила військову агресію", – сказав президент Європейської Ради.

Попри це Шарль Мішель висловив також критичні коментарі в бік Китаю щодо ситуації з захистом прав людини.

"Ми продовжуватимемо висловлювати нашу стурбованість щодо прав людини, чи то в Гонконзі, чи в Сіньцзяні, чи в Тибеті. Ми не терпітимемо втручання в наші країни, яке підірве наші демократичні суспільства", – сказав Шарль Мішель.

Президент Євроради вказав, що ЄС працюватиме над тим, аби зменшити свою залежність від Китаю та створити рівні умови для компаній та працівників у середині Європейського Союзу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай звернувся до іноземних посольств своєї столиці та закликає забрати символіку на підтримку України.

Також "Коментарі" писали про Кремль, який відповів на заяви Макрона про залежність Росії від Китаю. Президент Франції вказав, що Російська Федерація увійшла у форму підпорядкування Китаю після початку повномасштабного вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини