Головна Новини Світ Китай Прем'єр Іспанії розповів про який мирний план говорив з Сі Цзіньпіном
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Іспанії розповів про який мирний план говорив з Сі Цзіньпіном

Педро Санчес зустрівся у Китаї з Сі Цзіньпіном та обговорив війну в Україні. Іспанський політик розповів до якого мирного плану він намагався схилити китайського лідера.

31 березня 2023, 19:35 comments1032
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес приїхав до Китаю, де 31 березня зустрівся з Сі Цзіньпіном. Іспанський політик ще до приїзду в Пекін повідомляв, що порушить питання миру в Україні на зустрічі з лідером КНР. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Прем'єр Іспанії розповів про який мирний план говорив з Сі Цзіньпіном

Педро Санчес та Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Після зустрічі між лідерами обох країн відбулась спільна пресконференція Педро Санчеса та Сі Цзіньпіна. Прем'єр-міністр Іспанії відмовився коментувати те, що йому говорив китайський лідер щодо війни в Україні. Попри це Санчес розповів, що використав зустріч з лідером КНР для повідомлення про важливість формули миру, яку запропонував Зеленський. За цим планом Україна має керувати самостійно територією, яка належала державі у 1991 році.

"Я вважаю, що це план, який закладає основи для міцного миру в Україні та ідеально узгоджується зі статутом Організації Об’єднаних Націй та його принципами, які були порушені Путіним і його вторгненням", – сказав Санчес.

Прем'єр-міністр Іспанії ухилився відповідати щодо мирного плану, який запропонував Китай, однак зауважив, що Пекін підтримує територіальну цілісність та виступає проти використання ядерної зброї у війні.

"Я хочу відзначити зусилля, які китайський уряд доклав, щоб позиціонувати себе щодо цих двох питань", — сказав Педро Санчес.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на "мирний" план Лукашенка.

Також "Коментарі" писав про прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який заговорив про відправку миротворчих сил до України з боку ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини