Головна Новини Світ Китай Прихильники мирного плану Китаю почнуть відмовлятися від нього: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Прихильники мирного плану Китаю почнуть відмовлятися від нього: причина

Успішні дії ЗСУ у Курській області поставили Китай з його «мирним планом» у дуже незручне становище

13 серпня 2024, 13:41 comments1585
Поділіться публікацією:

Після початку операції у Курській області, у найбільш цікавому становищі опинився Китай, вважає політолог Тарас Загородній.

Прихильники мирного плану Китаю почнуть відмовлятися від нього: причина

Китай

За словами експерта, тепер його "мирний план", де є пункт про "припинення війни" на лінії розмежування, тепер виглядає як план по розчленуванню Росії. Це при тому, сам Китай на кожному кроці говорить про "суверенітет та непорушність кордонів". При цьому експерт нагадав, що за інформацією МЗС Китаю, його мирний план схвалили 110 країн.

"Є підозри, що або цей "план" кудись швидко зникне або країни, які це підтримали кудись злиняють, хоча список їх невідомий. Бразилії не відкрутитись правда. Вона відкрито це підписала", — заявив Загородній.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Китай показав так званий "мирний план", який був розроблений разом із Бразилією. Найголовніше в цьому плані те, що в ньому не йдеться про виведення російських військ із території України. Війну фактично, пропонують заморозити. Зокрема, першим пунктом плану Китай та Бразилія пропонують сторонам конфлікту дотримуватися трьох принципів деескалації ситуації, а саме: відсутності розширення поля бою, відсутності ескалації бойових дій і відсутності провокацій з боку будь-якої сторони.

Про те, що Китай зв своїм мирним планом опинився у дуже незручному становищі, говорили і інші експерти. Вони відзначають, що усі плани “миру заради збереження життів” і “миру з урахуванням реалій на землі” горять як солома, якщо Україна займає хоча б квадратний кілометр російської території. І навіть якщо операція на території Росії розглядає контроль її території як побічний ефект - китайці усе розуміють і Путін усе розуміє. Тому і така нервова реакція, у обидвох країн.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини