Головна Новини Світ Китай Проблем у РФ стає більше: на які кроки пішли китайські банки
commentss НОВИНИ Всі новини

Проблем у РФ стає більше: на які кроки пішли китайські банки

Після останніх санкцій на китайській стороні російські переклади почали затримуватись до кількох тижнів.

29 липня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:

Росії дедалі складніше проводити розрахунки з Китаєм. Банки повертають близько 80% російських переказів у юанях. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Комерсант".

Проблем у РФ стає більше: на які кроки пішли китайські банки

Китайські банки блокують платежі. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що влада Китаю посилює вимоги "що наростає" з грудня 2023 року, коли президент США Джо Байден дозволив Мінфіну вводити вторинні санкції проти кредитних організацій третіх країн за співпрацю з російськими підсанкціонними компаніями та допомогу військово-промисловому комплексу РФ.

Після останніх санкцій на китайській стороні переклади стали затримуватися до кількох тижнів, після чого часто скасовують їх без пояснення причини. У результаті, за його словами, клієнт зазнає втрат на курсі та конвертації, а також він все одно сплачує комісію.

"На наш досвід банки нічого не запитують: гроші просто зависають на кореспондентських рахунках на 30-40 днів і повертаються назад", — розповів керуючий партнер консалтингової компанії Олексій Сапожніков.

За його словами, іноді товар прибуває до Росії, а постачальник у Китаї не може отримати свої гроші п'ять-шість місяців, але нерідко постачання триває на умовах післяплати.

Російським компаніям все більше доводиться вдаватися до послуг посередників — платіжних агентів або "торговельних будинків", каже засновник Sagrada Legal Олег Ушаков.

"У першому випадку агенти відповідають лише за платіжні послуги, у другому — йдеться про те, що на такі будинки покладається не лише переведення платежу, а й функція руху товару", — пояснив Ушаков.

Читайте також на порталі "Коментарі" – без цього війна в Україні не закінчиться: Європейський Союз знову звернувся із проханням до Китаю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай натякнув, що мирні переговори між Україною та РФ будуть, але є один нюанс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини