Головна Новини Світ Китай Реакція на 20-й з'їзд комуністичної партії Китаю та продовження терміну правління Сі Цзіньпіня
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція на 20-й з'їзд комуністичної партії Китаю та продовження терміну правління Сі Цзіньпіня

Сі Цзіньпін отримав можливість посісти посаду голови Китаю втретє.

23 жовтня 2022, 09:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Китаї пройшов 20-й національний з’їзд Комуністичної партії у Домі народних зборів. Саме там було озвучено, що теперішній голова Китаю Сі Цзіньпін може мати третій термін правління. Раніше, китайські лідери могли обиратись тільки на два терміни. Про реакцію світу на зібрання комуністичної партії Китаю та прийнятті рішення повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Реакція на 20-й з'їзд комуністичної партії Китаю та продовження терміну правління Сі Цзіньпіня

Сі Цзіньпін узурповує владу в Китаї. Фото з відкритих джерел

Більшість думок світових експертів та науковців вважають, що Сі Цзіньпін повністю узурпував владу у Китаї. Окрім того, голова китайських комуністів створив оточення власних прихильників у владі.

"Це керівництво буде зосереджено на досягненні політичних цілей Сі, а не на переслідуванні власних планів, які вони вважають найкращими для країни. Є лише один правильний спосіб управління, і це шлях Сі", — вважає старший науковий співробітник Національного університету Сінгапуру Дрю Томпсон.

Дослідники очікували, що Сі Цзіньпін має на меті отримати в своїх руках ще більше влади, але навіть вони не очікували повної домінації поглядів Сі у владі. Під час засідання колишнього лідера Китаю Ху Цзіньтао взяли під руки та вивели з зали.

"Результатом стала гучна перемога Сі, більш вирішальна, ніж передбачали багато досвідчених спостерігачів. Усіх його суперників було витіснено, а їх місце зайняли прихильники Сі", — повідомляє старший науковий співробітник інститут Лоуї в Сіднеї Річард Макгрегор.

Також звучать думки про майбутній розвиток політики на міжнародній арені, який буде рухатись у нарощувані суперництва між країнами Заходу та Китаєм.

"Ймовірно, найближчим часом не буде скасування політики по COVID, і буде більше наполегливості у зовнішніх справах і безпеці. Тобто більше протистояння між США та КНР продовжуватиме зростати", — вважає політолог з Національного університету Сінгапуру Джа Янг Чонг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сі не відмовиться від сили й надалі погрожуватиме Тайваню.

Також "Коментарі" писали про звинувачення США у бік Китаю в ООН,



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини