Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін визначився: як Китай бачить подальші відносини із США
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін визначився: як Китай бачить подальші відносини із США

Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий бути партнером та другом США.

16 жовтня 2024, 07:25
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив, що успішне партнерство між Китаєм та США дає двом країнам можливість сприяти розвитку один одного, а не перешкоджати йому. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Сі Цзіньпін визначився: як Китай бачить подальші відносини із США

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів. Це принесе користь не лише двом країнам, а й усьому світу", — заявив Сі у своєму листі на щорічній урочистій вечері з нагоди вручення нагород Національного комітету з американо-китайських відносин 2024 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент США Джо Байден заявив про готовність офіційного Вашингтона до переговорів з Росією, Китаєм та Північною Кореєю з метою зменшення ядерної загрози. Вони можливі "без попередніх умов". Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Білий дім.

Також видання "Коментарі" повідомляло – китайське керівництво негативно реагує на зміцнення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в ефірі Freedom колишній посол України в Китаї Ігор Литвин.

За словами Литвина, цього року відносини між КНДР та Росією суттєво поглибилися, зокрема, після зустрічі 18 червня у Пхеньяні, коли Володимир Путін та Кім Чен Ин підписали угоду про "всеосяжне стратегічне партнерство". Ця угода фактично створила союз між країнами, що передбачає спільні дії у разі військової агресії проти однієї з них.

"Ці країни використовують одна одну. Подивіться, Путін раніше не був у Північній Кореї 24 роки. І підписаний у червні договір — це міра вимушена, оскільки Путін потребує озброєння. І я переконаний, що як тільки у Північної Кореї закінчиться її старе озброєння, яке вона постачає до РФ, відразу ж закінчаться "принади" відносин між Російською Федерацією та КНДР. Тому що у північнокорейської армії більше брати нічого, хіба що війська", — пояснив дипломат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини