Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін заявив, що світ охопив хаос і звернувся до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін заявив, що світ охопив хаос і звернувся до Путіна

Сі Цзіньпін задоволений дружбою з Путіним

сьогодні, 07:05 comments1568
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін заявив російському диктатору Володимиру Путіну, що міжнародна ситуація охоплена хаосом, але стратегічне партнерство Пекіна з Москвою є силою стабільності на тлі найзначніших змін за останнє століття. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Reuters".

Сі Цзіньпін заявив, що світ охопив хаос і звернувся до Путіна

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

"В даний час світ переживає небачені за останні сто років зміни, міжнародна обстановка переплетена з хаосом. Але я твердо вірю, що дружба між Китаєм і Росією продовжуватиметься протягом поколінь, і відповідальність великих країн перед своїми народами не зміниться", — заявив Сі Цзіньпін Путіну у Казані РФ на відкритті саміту БРІКС.

Він також заявив, що співпраця у групі БРІКС є "найважливішою платформою для солідарності та співпраці між країнами з ринком, що формується, і країнами, що розвиваються, в сучасному світі". Він сказав, що це "головна сила у сприянні реалізації рівноправної та впорядкованої глобальної багатополярності, а також інклюзивної та толерантної економічної глобалізації".

Зазначимо, у свою чергу російський диктатор Володимир Путін заявив, що, незважаючи на війну в Україні, Росія та Китай нарощують торгівлю, а Сі додав, що Москва та Пекін пройшли через "безпрецедентні випробування".

22 жовтня Володимир Путін зустрівся із Сі Цзіньпіном у рамках саміту БРІКС у Казані. Під час розмови російський диктатор заявляв, що співпраця РФ та КНР відбувається на рівноправних відносинах, незважаючи на "негативний зовнішній вплив".

"Відносини Росії та Китаю – зразок того, як мають будуватися відносини між країнами, співпраця носить рівноправний та некон'юнктурний характер. Росія та Китай, незважаючи на негативний зовнішній вплив, продовжують нарощувати торгівлю", – сказав Путін.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сі Цзіньпін заявив, що успішне партнерство між Китаєм та США дає двом країнам можливість сприяти розвитку один одного, а не перешкоджати йому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини