Головна Новини Світ Китай Сі Цзіньпін знову кличе "якнайшвидше" Україну та Росію відновити мирні переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Сі Цзіньпін знову кличе "якнайшвидше" Україну та Росію відновити мирні переговори

Лідер Китаю Сі Цзіньпін закликав Україну та Росію відновити мирні переговори щодо війни

6 квітня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Під час зустрічі з президентом Франції Емануелем Макроном лідер Китаю Сі Цзіньпін вкотре виступив за відновлення мирних переговорів, щоб врегулювати "українську кризу". Відтак, політик заявив, що їх треба розпочати їх "якнайшвидше".

Сі Цзіньпін знову кличе "якнайшвидше"  Україну та Росію відновити мирні переговори

Сі Цзіньпін (фото з відкритих джерел)

 Про це пише CNN.

У повідомленні йдеться, що глава Китаю сподівається, що переговори України та Росії будуть відновлені "якнайшвидше", відтак можна буде знайти "політичне рішення та збалансований, ефективний і стійкий сценарій європейської безпеки".

Сі Цзіньпін наголосив, що обидві країни закликають світ не допустити ескалації "кризи в Україні". 

"Європа є незалежним полюсом у багатополярному світі, і Китай підтримує її стратегічну автономію", — заявив Сі Цзіньпін.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Пекіні відповіли, чому Сі Цзіньпін до цього часу не зателефонував Зеленському. Китайський лідер  Сі Цзіньпін до цього часу не дзвонить  українському президенту Володимиру Зеленському, бо "дуже зайнятий". Але дві країни на нижчому рівні підтримують часті контакти. Таку заяву зробив посол Китаю в ЄС Фу Цун.

Також "Коментарі" інформували про те, яку гру затіяв Китай. Президент Франції Еммануель Макрон, намагаючись переконати Сі Цзіньпіня натиснути на Росію з метою припинити війну проти України. Директор Українського інституту політики (УІП) Руслан Бортник розмірковує, що в останні роки,  КНР стала головним торговим партнером Європи (близько 800 млрд доларів товарообігу, обігнавши у цьому питанні США), активно інвестує у багато європейських країн. І сподівається, що в майбутньому суверенність Європи у ухваленні політичних рішень, незалежність у цьому від США – збільшуватиметься. Звідси обережна риторика, вважає директор УІП. При цьому цілі Китаю залишаються підлеглими виключно його національним інтересам. Це – багатополярний політичний світ, у якому домінує економіка КНР.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини