Головна Новини Світ Китай Служби б'ють на сполох, через страх перед планами Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Служби б'ють на сполох, через страх перед планами Китаю

Європа стає все більш залежною від Китаю.

26 жовтня 2022, 21:45 comments2438
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Китай шпигує за західними країнами на всіх можливих рівнях, про це попереджають німецькі спецслужби. Піднебесна зміцнюється та будує мережу шпигунів по всьому світу, завдяки якій може ефективніше слідкувати за іншими націями та своїми громадянами. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Служби б'ють на сполох, через страх перед планами Китаю

Китайський лідер Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

США постійно ловлять і слідкують за діяльністю китайських шпигунів. 24 жовтня генеральний прокурор Меррік Гарленд оголосив, що юстиційні служби США звинуватили 10 людей у шпигунстві. Двоє з людей, яким висунуто звинувачення мали гальмувати процес розслідування проти китайського телекомунікаційного гіганта Huawei. Вони намагались підкупили слідчого біткойнами на суму 61 тис. євро, але натрапили подвійного агента. США заявило, що не потерпить таких дій.

Інша ситуація в Європі. Наприклад, в Німеччині уряд розділився у забороні чи підтримці Китаю. Для своїх амбіцій Китай шпигує в бізнесі, науці так скуповує німецькі компанії. Все більше експертів наполягають, що політика Німеччини занадто м’яка до китайського шпигунства. Деякі з них вважають, що від Китаю може бути більше проблем ніж від Росії.

"Росія — це шторм, Китай — це зміна клімату", — каже німецький урядовець Томас Гальденванг.

Також, німці вважають, що вони стають усе більш залежні від китайського фактора.

"Ми надто мало знаємо про діяльність Китаю, тому що ми діяли надто наївно", — стверджує експерт по Китаю Френк Мюллер-Розентрітт.

Мюллер-Розентрітт наводить приклади університетів, які тісно співпрацюють з Китаєм. Тому що влада Піднебесної використовує знання європейських науковців у своїх цілях. Окрім того експерт наголошує, що китайські студенти не тільки отримають знання в університетах, але й слідкують та збирають дані про своїх одногрупників та викладачів.

Експерт по Китаю Френк Мюллер-Розентрітт стверджує, що Європа залежна від різних ресурсів з Китаю так само, які від російського газу. Тому ЄС має бути більш самостійним, адже тоталітарний Китай на чолі якого Сі Цзіньпін не відповідає європейським цінностям.

Раніше "Коментарі" писали, що США звинуватили Китай та Росію в ООН.

Також "Коментарі" повідомляли про те, яке прізвисько вигадав лідер Китаю для Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини