Головна Новини Світ Китай У Китаї будуть розслідувати походження коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї будуть розслідувати походження коронавірусу

Вчені мають намір з'ясувати, що є джерелом коронавірусу

16 грудня 2020, 09:49
Поділіться публікацією:

У січні 2021 року в Китай планують відправитися експерти з Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). За словами одного з них, там вони будуть розслідувати походження коронавірусу. Містом, в яке у першу чергу відправляться експерти, швидше за все, стане Ухань. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна, посилаючись на Associated press.

У Китаї будуть розслідувати походження коронавірусу

ФОТО: З відкритих джерел

На сьогодні вже активно йдуть переговори з китайськими вченими. Експерт команди Фабіан Лендертц зазначив, що мета поїздки полягає не в тому, щоб шукати винних, а в тому, щоб знайти джерело коронавірусу. Це допоможе запобігти ризику в майбутньому. Повідомляється, що експерти будуть ретельно вивчати ринок в місті Ухань. Є припущення, що вірус пішов саме звідти та передався людині від зараженої тварини.

Крім того, вчені вивчатимуть медичні зразки, які були зібрані ще до початку пандемії. Таким чином, вони хочуть з'ясувати, чи існував взагалі цей вірус ще раніше. Зразки різних тварин і кажанів, які могли стати переносниками хвороби, також будуть зібрані для експертизи.

За словами Фабіана Лендерта, по приїзду в Китай команда експертів повинна обов'язково пробути 2 тижні на карантині. Після цього вчені приступлять до роботи. До слова, обмежень для них в дослідженнях ніяких не буде. В цілому експерти планують провести в Китаї 4-5 тижнів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що популярний препарат виявився марним при лікуванні COVID-19 в лікарні, а також про те, що в Англії зафіксували випадки інфікування новим штамом коронавірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ap.org/en-gb/
comments

Обговорення


Новини