Головна Новини Світ Китай У Китаї заявили, що вже ведуть діалог із Москвою та Києвом щодо «конфлікту в Україні»
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї заявили, що вже ведуть діалог із Москвою та Києвом щодо «конфлікту в Україні»

Лідер Китаю Сі Цзіньпін також висловив готовність поговорити із президентом України Володимиром Зеленським

7 квітня 2023, 16:50
Поділіться публікацією:

Офіційний Пекін перебуває у тісних контактах із усіма сторонами "конфлікту в Україні". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву речника МЗС Китаю Мао Нін під час брифінгу.

У Китаї заявили, що вже ведуть діалог із Москвою та Києвом щодо «конфлікту в Україні»

Китай. Фото: з відкритих джерел

Говорячи про зустріч президента Франції Еммануеля Макрона з главою КНР Сі Цзіньпіном Мао Нін заявила, що Китай підтримує діалог із усіма залученими сторонами, "включаючи Україну".

Вона наголосила, що Китай висловив готовність поговорити з президентом України Володимиром Зеленським, але лише тоді, коли настане час.

"Китай завжди виступає за мирне врегулювання і готовий співпрацювати з міжнародною спільнотою, щоб зробити свій внесок у досягнення миру", — додала представниця.

Зазначимо, Китайська Народна Республіка (КНР), де 6 і 7 квітня з візитом перебував президент Франції Еммануель Макрон, намагаючись переконати Сі Цзіньпіня натиснути на Росію з метою припинити війну проти України, останнім часом веде цікаві дипломатичні ігри Китайської Народної Республіки (КНР). Ми бачили заявлений після березневого візиту Сі Цзіньпіня до Москви курс на зближення з Росією. Незабаром після цього – підкреслення, що Китай не визнає належності Криму та Донбасу Росії, а заяви про дружбу між РФ та КНР мають риторичний характер. При цьому триває ігнорування офіційним Пекіном офіційного Києва, проте тривають активні переговори із представниками Євросоюзу (ЄС). Що відбувається – до чого все йде? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому розпочалася боротьба за Китай – на що розраховують західні лідери, які почастішали в Пекін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини