Головна Новини Світ Китай В Китаї заявили, що історія розсудить, хто мав рацію у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Китаї заявили, що історія розсудить, хто мав рацію у війні в Україні

Китай закликав Україну не відмовлятись від мирних переговорів щодо закінчення війни.

22 лютого 2024, 12:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї вкотре повторив тезу, що у війні в Україні головне припинити бойові дії. Крім того, за його словами питання "української кризи" розсудить історія, яка покаже "хто мав рацію, а хто вчинив несправедливість".

В Китаї заявили, що історія розсудить, хто мав рацію у війні в Україні

Очільник МЗС Китаю Ван Ї. Фото з відкритих джерел

Після завершення поїздки до Європи, яка складалась з відвідин Мюнхенської безпекової конференції та візиту до Франції та Іспанії, очільник МЗС Китаю Ван Ї дав інтерв'ю китайським ЗМІ, де зробив кілька заяв про війну в Україні.

У своєму виступі Ван Ї вжив термін "криза в Україні", яким у Китаї називають російсько-українську війну, вказавши, що вона є однією з двох головних міжнародних гарячих точок, які викликають негативні наслідки по всьому світу За словами міністра закордонних справ Китаю продовження війни в Україні не відповідає спільним інтересам міжнародної спільноти.

"Історія розсудить всі нюанси цієї кризи, хто мав рацію, а хто вчинив несправедливість. На цей момент найневідкладніше – відновити мир", – заявив Ван Ї.

Ван Ї наголосив, що історично закінченням будь-якої війни є мирні переговори, тому Китай "вважає, що єдиним виходом є політичне рішення". За словами китайського представника в "українській кризі" ще є проблиск "надії на мир", тому не слід відмовлятися від мирних переговорів. Крім того, очільник МЗС Китаю наголосив, що його країна буде відігравати конструктивну роль для безпеки Європи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Швеції назвали три країни, які становлять найбільшу небезпеку. Голова служби безпеки Швеції Шарлотта фон Ессен у щорічному звіті про загрози, заявила, що Росія становить найбільшу небезпеку для країни. Крім того, у звіті вказали, що інші загрози йдуть від партнерів Кремля — Ірану та Китаю.

Також "Коментарі" писали, що найбільші банки Китаю почали блокувати платежі з Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини