Головна Новини Світ Китай Заяви китайського посла у Франції – не привід розганяти зраду, - Денисенко
commentss НОВИНИ Всі новини

Заяви китайського посла у Франції – не привід розганяти зраду, - Денисенко

Директор Українського інституту майбутнього вважає висловлювання дипломата – «грою», чи «запрошенням до гри»

23 квітня 2023, 17:49
Поділіться публікацією:

Своє бачення скандального висловлювання посла Китаю у Франції Лу Шає в інтерв’ю французькому телеканалу оприлюднив у соцмережах директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко, пишуть "Коментарі". Політик і аналітик наводить свої аргументи.

Заяви китайського посла у Франції – не привід розганяти зраду, - Денисенко

Висловлювання дипломата – ще не офіційна позиція Пекіну

"Наразі це не офіційна позиція Китаю, особливо, зважаючи на те, що під удар ставиться не лише Україна, але й прямі сателіти Китаю в Централтній Азії (особливо Казахстан, — пише він. — Теоретично — це можна розглядати, як певне промацування Пекіном різних позицій, особливо, зваживши на те, що тиждень тому інший посол Китаю (посол в ЄС) заявив, що підтримка РФ — це риторичні фігури. Іншими словами, можна допустити, що Пекін через Акторів другого рівня запускає різні меседжі для різних аудиторій. Ціль цієї гри — сказати щось, не сказавши нічого. Хоча не можна відкидати і те, що посол просто сказав щось те, чого не планував сказати, адже він і раніше "грішив" не зовсім коректними заявами".

Як переконаний Денисенко, поки точно немає сенсу розганяти зраду — її ще точно нема і найголовніше: Китай не хоче ніякої реставрації СРСР, а тому, навіть якщо все це затверджена в Пекіні гра, то точно не для посилення РФ. Китаю це просто не потрібно.

"Україна має точно викликати посла на килим в МЗС, але потрібно говорити не мовою ультиматумів, а вести переговори про підняття рівня включеності Китаю в тиску на РФ", — каже політик.

За його  прогнозами, лідер Китаю не буде поки говорити з Зеленським. Причина — він не може провести розмову заради розмови. Поки нема точок перетину, а відтак нам потрібно максимально тиснути на комунікацію другого рівня.

"Нічого страшного не сталося. Говорити про те, що комунікація з Китаєм непотрібна — це дурість. Це велика гра. І нам треба ставати гравцями, а не дітьми, які вилітають в першому ж турі", — підсумовує Вадим Денисенко.

Як писали "Коментарі", Європейські держави з гнівом відреагували на те, що китайський посланник поставив під сумнів незалежність колишніх радянських держав, заплямувавши спроби Китаю судитися з лідерами в регіоні та підвищити свої повноваження щодо мирного посередництва після вторгнення Росії в Україну.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — союзники України різко відповіли на скандальні заяви китайського посла.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини