Головна Новини Світ ЄС Путін має потужну зброю, яка буде застосована взимку проти Європейського Союзу
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін має потужну зброю, яка буде застосована взимку проти Європейського Союзу

Погода може бути найпотужнішою зброєю Путіна проти ЄС

28 вересня 2022, 10:42 comments3523
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З усе більшим наближенням до зими температура на градуснику у Європі опускається все нижче і ночі стають холоднішими. Саме цим може скористатись президент РФ і шантажувати ЄС. Цей період буде визначальним для перевірки того, на скільки Європа готова продовжувати підтримувати Україну у війні з Росією. Про це пише портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Путін має потужну зброю, яка буде застосована взимку проти Європейського Союзу

Путін має потужну зброю, яка буде застосована взимку проти ЄС. Фото з відкритих джерел

За твердження видання Путін постійно використовує і шантажує Європу своїми енергоресурсами, скорочує поставки, завищує ціни на газ та нафту. Такі дії російського президента змушують європейський уряд робити дорого державне регулювання. Тобто оплачувати частково рахунки за газ підприємств та мешканців країн.

Politico вважає, що зараз тиск на ЄС зменшився, але незабаром може розгорнутись новий етап енергетичного шантажу від Путіна, адже жоден політик не може контролювати погоду.

Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек фактично визнає, що подальші рішення ЄС залежатимуть від погоди взимку.

Якщо нам трохи пощастить з погодою, ми матимемо шанс пережити зиму з комфортом, – говорить Хабек.

Холодна зима викличе збільшення витрат на газ та невдоволення населення ЄС, що у свою чергу може зупинити роботу фабрик та підприємств. Такі чинники негативно впливатимуть на підтримку України у війні проти Російської Федерації. Відповідно, якщо буде тепла зима, Європа зможе вдало протистояти проти газового шантажу Володимира Путіна.

Наразі газосховища в Європі заповненні на 86%, за твердженнями дипломатів ЄС, цього мало б вистачити для того, щоб пережити найближчу зиму.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що Віктор Орбан хоче зняти санкції з Росії через їх шкоду для економіки Європи.

Також "Коментарі" писали про дві країни, які проти застосування ідеї про обмеження ціни на російську нафту.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

28 вересня 2022, 11:10

Просто, ніхто не погодиться, щоб його здорового і міцного використовували для порятунку приреченого прокаженого. З живого у свідомості здирали шкіру і органи для пересадки корупції. Ще морально знущались та погрожували стягувати репарації для розкрадання, сотні років. Тільки для того, щоб божевільний, за підтримки маразматіка Байдена, лишався у владі.


Новини