Головна Новини Світ ЄС Білорусам доведеться розплачуватись за дружбу з РФ: яке рішення ухвалив ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусам доведеться розплачуватись за дружбу з РФ: яке рішення ухвалив ЄС

ЄС запровадить нові санкції проти Білорусі: рішення вже підтримано

26 червня 2024, 15:55 comments1094
Поділіться публікацією:

Посли країн-членів Європейського Союзу ухвалили новий пакет санкцій проти Білорусі за підтримку війни Росії проти України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у повідомленні представництва Бельгії у Раді ЄС у Twitter (Х).

Білорусам доведеться розплачуватись за дружбу з РФ: яке рішення ухвалив ЄС

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

Як зазначається, у середу, 26 червня, комітет постійних представників ЄС досяг принципової згоди щодо нового пакету санкцій проти білоруського режиму.

Санкції є відповіддю ЄС на підтримку Білоруссю загарбницької війни проти України.                                     

"Цей пакет посилить наші заходи у відповідь на вторгнення Росії в Україну, включаючи боротьбу з обходом санкцій", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, у понеділок, 24 червня, Рада Європи офіційно ухвалила новий пакет санкцій проти Росії за війну проти України. Це вже 14-й пакет антиросійських санкцій із початку повномасштабного вторгнення.                                                               

Читайте також на порталі "Коментарі" — прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков виступив на брифінгу в Кремлі, де відреагував на нові санкції проти Росії, які передбачають економічні та індивідуальні обмеження у відповідь на російську агресію проти України. Пєсков прямо заявив, що Москва планує обходити санкції Європейського Союзу, як це робила й раніше.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Адміністрація Байдена навмисно вводила м'якіші енергетичні санкції проти Росії, Ірану та Венесуели, щоб утримати ціни на пальне перед виборами. Видання The Wall Street Journal розкрило подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини