Головна Новини Світ ЄС Борель присоромив ЄС: блок лише продовжує спостерігати, як руйнується Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Борель присоромив ЄС: блок лише продовжує спостерігати, як руйнується Україна

Боррель заявив, що армії ЄС мають 100 батарей Patriot, але не можуть надати сім із них Україні

10 квітня 2024, 15:40
Поділіться публікацією:

Європейський Союз робить недостатньо для захисту України від російських ракетних атак та ударів КАБами, якими окупанти намагаються знищити українські міста. У зв'язку із цим Євросоюз має терміново надати країні більше засобів протиповітряної оборони та боєприпасів, заявив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

Борель присоромив ЄС: блок лише продовжує спостерігати, як руйнується Україна

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

Топ-дипломат ЄС зазначив, що європейська армія має близько 100 систем Patriot, тому не може бути переконливим аргументом те, що країни Євросоюзу нібито не можуть їх виділити Україні.

"І все ще ми не можемо надати сімох, які вони відчайдушно просять", — обурився Боррель.

Він зазначив, що країни-члени Євросоюзу мають приділяти більше уваги не лише майбутньому відновленню України, а й тому, як запобігти її руйнуванню нині. Боррель вважає, що найкращий шлях, щоб менше витрачати на відновлення – це витрачати більше для запобігання руйнуванням.

"Українці не мають можливостей для того, щоб уникнути руйнувань, тому що, чесно кажучи, ми мали б робити більше і швидше, щоб вони мали можливості, яких вони потребують", – констатував головний європейський дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять візити представників РФ та Заходу до Китаю: що може вирішитися по війні в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Європа має готуватися до потенційної війни, оскільки повномасштабний конфлікт на континенті за межами України "більше не фантазія". До того ж, європейським країнам настав час усвідомити, що вони більше не можуть розраховувати на захист блоку з боку США. Таку заяву зробив головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини