Головна Новини Світ ЄС Боррель від імені ЄС жорстко засудив вирок Навальному
commentss НОВИНИ Всі новини

Боррель від імені ЄС жорстко засудив вирок Навальному

Симоновський суд Москви на виїзному засіданні в Мосміськсуді задовольнив вимогу ФСВП про заміну Олексію Навальному умовного терміну у справі «Ів Роше» на реальний

3 лютого 2021, 02:50
Поділіться публікацією:

Високий представник Європейського союзу Жозеп Боррель виступив з різкою критикою на адресу Кремля з приводу винесення вироку російського опозиційного активіста Олексія Навального.

Боррель від імені ЄС жорстко засудив вирок Навальному

Жозеп Боррель (фото з відкритих джерел)

"Позбавлення волі Олексія Навального суперечить міжнародним зобов'язанням Росії в сфері верховенства права та фундаментальних свобод" — йдеться в офіційному повідомленні Жозепа Борреля.

Крім цього, як вважає Жозеп Боррель, вирок також суперечить вердикту Європейського суду з прав людини, який визнав цю справу таким, яке порушує права людини.

"Я закликаю до негайного звільнення Олексія Навального", — додав він.

Представник Євросоюзу закликав владу РФ залишатися в рамках правового поля і не допускати політичних розправ над опонентами.

Нагадаємо, після вирахування домашнього арешту і часу, проведеного в СІЗО, Олексію Навальному доведеться відбути близько 2,5 років покарання. До вступу вироку в силу Навальний залишиться під вартою. Відповідне рішення Симоновський суд Москви оголосив 2 лютого, задовольнивши клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ і прокуратури по так званій справі "Ів Роше". Російські відомі блогери відреагували так.

Телеведуча Ксенія Собчак на своїй сторінці в Інстаграм назвала суд на Навальний — головною подією року. Як вважає відомий російський блогер, вона б не голосувала за Навального на президентських виборах, але вона хотіла б мати законну можливість просто не поставити галочку навпроти його прізвища.

Як повідомляли раніше в'язень Кремля розповів, в яких умовах він знаходиться. За його словами, в невеликій камері, в якій він буде ще перебувати місяць, є вікно і залізне ліжко.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини