Головна Новини Світ ЄС Чекали більше двох років: у ЄС потішили позитивним рішенням щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекали більше двох років: у ЄС потішили позитивним рішенням щодо України

У ЄС обговорять 50 млрд дол. для України за рахунок заарештованих російських активів перед зустріччю G7

16 липня 2024, 15:12 comments2793
Поділіться публікацією:

Єврокомісія планує зробити пропозицію щодо кредиту на суму 50 мільярдів доларів для підтримки України "дуже скоро", щоб встигнути до кінця року завершити законодавчу роботу. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив комісар з питань економіки Паоло Джентілоні, пише "Bloomberg".

Чекали більше двох років: у ЄС потішили позитивним рішенням щодо України

Європейський Союз. Фото: з відкритих джерел

План допомоги, заснований на доходах від заморожених російських активів, також обговорюватиметься головами фінансів та центральних банків країн "Великої сімки" у Ріо-де-Жанейро наступного тижня.

Напередодні зустрічі міністрів фінансів Європейського Союзу в Брюсселі чиновник зазначив, що початок цього процесу є "дуже невідкладним".

"Саме тому, а також через зустріч G-7 наступного тижня, Комісія інтенсивно працює над тим, щоб пропозиція була на столі якнайшвидше, тобто дуже скоро", — висловився Паоло Джентілоні.

ЄС шукає способи обійти опір щодо підтримки України з боку Угорщини, найбільш проросійської країни ЄС, яка зараз головує у блоці на ротаційній основі. Будапешт став на заваді мільярдів євро терміново необхідної військової допомоги Києву, оскільки українські військові намагаються відбити російські атаки.

"Безперервність підтримки України є однією з найважливіших особливостей цього нового пакету кредитів, тому що ми хочемо дати чіткий сигнал, що країни "Великої сімки" та інші країни світу продовжуватимуть підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно", — додав Джентілоні.

Читайте на порталі "Коментарі" — Угорщина оскаржить передачу Україні надходжень від заморожених у Європейському Союзі російських активів. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, повідомляє HVG.hu.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи віддасть Захід Україні заморожені активи РФ: про що домовилися країни G7.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини