Головна Новини Світ ЄС Чи підтримують угорці допомогу Україні: результати соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують угорці допомогу Україні: результати соцопитування

За результатами соцопитування, 69% угорців виступають проти допомоги Києву без коштів ЄС для Угорщини.

25 листопада 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Як повідомляє портал "Коментарі", аналітичний центр Nézőpont Intézet стверджує, що більшість угорців виступають проти допомоги Україні з бюджету ЄС, якщо Угорщина сама не отримає кошти Європейського Союзу. Щоправда, є один нюанс – цей аналітичний центр вважають наближеним до угорського уряду.

Чи підтримують угорці допомогу Україні: результати соцопитування

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

Згідно з "опитуванням", понад дві третини (69%) угорців не згодні з виділенням Україні 50 мільярдів євро макрофінансової допомоги ЄС, поки сама Угорщина не отримає доступ до фондів ЄС, і лише 22% вважають це прийнятним.

Серед виборців партії влади "Фідес" проти 50 мільярдів євро для України без виділення коштів Угорщини – 94%, а серед прихильників опозиції, навпаки, переважає кількість тих, хто не проти неї навіть без "угорських" коштів (45%; проти 38%).          

Крім того, три чверті угорців (74%), за "опитуванням" Nézőpont, не згодні з ідеєю надання країнами-членами ЄС додаткових 20 мільярдів євро для Європейського фонду миру для озброєння України, і лише 19% згодні.                      

Ця позиція переважає серед проурядових виборців Угорщини (95%), і серед відносної більшості прихильників опозиції (48% проти 41%).

Цікаво, що минулого тижня Nézőpont Intézet публікував інше "опитування", згідно з яким більшість угорців виступають проти вступу України до Євросоюзу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — бунт усередині ЄС: партія Орбана виступила проти голови ЄК Урсули фон дер Ляйєн (ФОТО).

Також видання "Коментарі" повідомляло – які рішення мають ухвалити в ЄС: чому Орбан продовжує підігравати Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини