Головна Новини Світ ЄС Чи вдалося вмовити Орбана: прем'єр Угорщини озвучив позицію щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдалося вмовити Орбана: прем'єр Угорщини озвучив позицію щодо України

Орбан заявив, що швидкий вступ України до ЄС матиме "руйнівні наслідки"

14 грудня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре виступив проти початку переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу. Незважаючи на тривалі вмовляння з боку партнерів по ЄС, він не змінив своєї позиції щодо України. Як передає портал "Коментарі", про це глава угорського уряду повідомив X (Twitter).

Чи вдалося вмовити Орбана: прем'єр Угорщини озвучив позицію щодо України

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Віктор Орбан вважає, що швидкий вступ України до ЄС матиме "руйнівні наслідки для європейських фермерів, бюджету ЄС та європейської безпеки".

"Це не відповідає інтересам ні Угорщини, ні Європейського Союзу, тому ми не можемо його підтримати", — сказав Орбан.

Раніше Євросоюз відкрив для Угорщини доступ до фінансування у розмірі 10 млрд євро, оскільки вважає, що уряд країни виконує свої зобов'язання щодо відновлення верховенства права.

Читайте також на порталі "Коментарі" — попри те, що вже сьогодні у Брюсселі розпочинається саміт лідерів країн Євросоюзу, ситуація зі стартом переговорів щодо вступу України до ЄС залишається туманною. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявляє, що членство України в ЄС, яке наближається навіть під час війни, розв'язаної РФ, означатиме перемогу українського народу. Однак прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який, по суті, залишився єдиним противником початку переговорів щодо вступу нашої країни до ЄС (навіть Словаччина пообіцяла не блокувати цього рішення), продовжує стояти на своєму. І обіцяє зірвати старт переговорів. Чого чекати від саміту? Чи лише в Угорщині тут є проблема? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у чому головна інтрига саміту ЄС: чи близька Україна до отримання позитивного рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини