Головна Новини Світ ЄС Чи встигне Україна виконати чотири рекомендації Єврокомісії до грудня: у Кабміні дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи встигне Україна виконати чотири рекомендації Єврокомісії до грудня: у Кабміні дали відповідь

Ольга Стефанішина заявила, що рекомендації Єврокомісії не впливають на політичне рішення, яке прийматиметься на саміті у грудні

9 листопада 2023, 13:00
Поділіться публікацією:

Чотири додаткові пункти для вступу України в ЄС, визначені Єврокомісією, є лише рекомендацією, до якої може дослухатися Європейська рада. Виконання чи невиконання цих пунктів не має жодного зв'язку з політичним рішенням, яке прийматиметься на саміті у грудні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина під час спільної прес-конференції з послом ЄС в Україні Катариною Матерновою.

Чи встигне Україна виконати чотири рекомендації Єврокомісії до грудня: у Кабміні дали відповідь

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Як учора підрахувала Катаріна (Ред. – посол ЄС в Україні Катарина Матернова), коли передавала документ прем'єру (Ред. – прем'єр-міністру Денису Шмигалю) і мені, що на етапі до членства у держав-членів буде приблизно сто можливостей заблокувати рішення України про членство протягом будь-якого періоду", — наголосила Стефанішина.

Вона уточнила, що чотири пункти, які визначені Єврокомісією, справді технічні та є більш рекомендацією, ніж обов'язковою до виконання умовою. За вагою вони не мають нічого спільного з сімома рекомендаціями, ключовими реформами.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Німеччині розповіли, від чого залежить старт переговорів щодо членства України в ЄС.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Володимир Зеленський наголосив, що Україна готує подальші кроки в рамках євроінтеграції – законодавчу роботу, посилення інституцій держави. Глава українського МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що саме Україна вивела Європейський Союз, який відмовлявся розширюватися, з коми. Тим часом, як мінімум, дві держави-члени ЄС вже заявили, що блокуватимуть євроінтеграцію нашої країни, якщо та не виконає їхніх умов. Угорщина вимагає від України виконання вимог щодо мови та освіти для національних меншин. А Польща – вирішення проблеми ексгумації останків поляків на українській території (жертви Волинської трагедії, яку поляки називають "Волинською різаниною"). Експерти проаналізували для видання "Коментарі" дані заяви та європерспективи України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини