Головна Новини Світ ЄС Десята річниця збиття MH17: яку вимогу ЄС виставив РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Десята річниця збиття MH17: яку вимогу ЄС виставив РФ

ЄС у десяту річницю збиття MH17 закликав РФ визнати відповідальність за трагедію

16 липня 2024, 15:50 comments1421
Поділіться публікацією:

Високий представник Євросоюзу з питань закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель від імені Європейського Союзу опублікував заяву з нагоди 10-ї річниці збиття Росією малайзійського "Боїнга" рейсу MH17. У ньому ЄС повторив свій заклик до РФ визнати свою відповідальність за цю трагедію та повною мірою співпрацювати у здійсненні правосуддя. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві, яку поширила прес-служба Ради ЄС

Десята річниця збиття MH17: яку вимогу ЄС виставив РФ

Річниця збиття MH17. Фото: із відкритих джерел

"ЄС наголошує, що докази, подані Спільною слідчою групою при розгляді справи в Окружному суді Нідерландів та передані до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) та Рада Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), чітко вказують на те, що зенітно-ракетний комплекс" Бук ", який був використаний для збивання рейсу MH17, поза всяким сумнівом, належав збройним силам РФ", — йдеться у заяві.

Євросоюз зазначив, що жодна російська дезінформаційна операція не може відвернути увагу від цих основних фактів, встановлених судом.

"Європейський Союз підтверджує свою повну підтримку всіх зусиль, спрямованих на встановлення істини, справедливості та підзвітності відповідно до Резолюції Ради Безпеки ООН 2166", – йдеться у повідомленні.

ЄС додав, що бере до уваги виробництво, ініційоване Нідерландами проти Росії в ЄСПЛ, а також виробництво, ініційоване Австралією та Нідерландами в Раді ICAO, які є важливими кроками на шляху встановлення істини, справедливості та підзвітності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чекали більше двох років: у ЄС потішили позитивне рішення щодо України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – розуміючи, що повномасштабна війна Росії проти України не добігає кінця, а лише розгорається Європа повертає призов до армії. Це робиться для того, щоб бути готовим до можливої війни. Для цього європейські країни дивляться на модель призову у Швеції. Про це пише "Politico".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини