Головна Новини Світ ЄС Дві країни ЄС виступають проти санкційних обмежень на ціну російської нафти
commentss НОВИНИ Всі новини

Дві країни ЄС виступають проти санкційних обмежень на ціну російської нафти

Кіпр та Угорщина не підтримують ідею ЄС

26 вересня 2022, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європейський Союз вже кілька місяців опрацьовує проєкт обмеження цін на російську нафту. Раніше проти такого рішення виступала Угорщина, а нещодавно до неї додався Кіпр. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційне агенство Bloomberg.

Дві країни ЄС виступають проти санкційних обмежень на ціну російської нафти

Кіпр та Угорщина не підтримують ідею ЄС про санкції стосовно РФ. Фото з відкритих джерел

ЄС прагне посилити санкції проти Російської Федерації, особливо після того, як минулого тижня Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в країні. Окрім того, на тимчасово окупованих територіях України російські військові почали проводити незаконний референдум про приєднання до РФ.

Також на рішення Європейського Союзу пришвидшити розгляд проєкту про зменшення ціни на російські енергоресурси вплинула новина про знайдені масові поховання українців в Ізюмі. За даними експертизи більшість тіл мають сліди тортур.

Минулими вихідними комісія ЄС, яка працює над цим питання зустрілась з представниками країн для обговорення санкцій. Санкції проти Росії мають прийматись одностайним рішенням ЄС, саме тому будь-яка країна може накласти вето на такі обмеження. Як повідомляє Bloomberg наразі дві країни проти нових санкцій Росії – це Кіпр та Угорщина.

Попередня угода з компромісним рішенням має відбутись на неформальній зустрічі лідерів ЄС в Празі 6 жовтня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяву Віктора Орбана, який прагне зняти санкції з Росії. За його словами такі дії шкодять більше ЄС ніж РФ.

Також "Коментарі" писали про ідею прем'єр-міністра Угорщини провести голосування серед населення країни. Він хоче запитати угорців чи потрібно вводити санкції проти Російської Федерації.


 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини