Головна Новини Світ ЄС Ердоган заявив, що санкції ЄС не турбують Туреччину
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган заявив, що санкції ЄС не турбують Туреччину

Санкції проти Анкари включені до порядку денного європейського саміту 10 грудня

9 грудня 2020, 13:26
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив в середу, 9 грудня, що можливі санкції Європейського Союзу проти Анкари за її неоднозначну діяльність в Східному Середземномор'ї не викликають великого занепокоєння. Про це пише Reuters.

Ердоган заявив, що санкції ЄС не турбують Туреччину

Президент Турции Реджеп Эрдоган

"Будь-яке рішення про санкції ЄС не є великою проблемою для Туреччини", — сказав Ердоган на прес-конференції в Анкарі перед від'їздом з офіційним візитом до Азербайджану.

Санкції проти Анкари включені до порядку денного європейського саміту 10 грудень у зв'язку з геологорозвідувальними роботами, що проводяться Туреччиною в східному Середземномор'ї, яке оспорюється Грецією і Кіпром.

"ЄС і так завжди застосовував санкції проти Туреччини. Він ніколи не був чесний з нами, ніколи не стримував своїх обіцянок", — додав Ердоган.

На думку президента Туреччини, чесні лідери всередині ЄС, яких він не назвав, не розглядають санкції проти Туреччини.

ЄС направив Анкарі рекомендацію в жовтні, яка супроводжувалася загрозою введення санкцій, якщо Туреччина не припинить свої дії. Але кілька країн-членів, в тому числі Німеччина, виступають проти введення санкцій. Напруженість у відносинах між Афінами й Анкарою загострилася після того, як в серпні Туреччина відправила корабель Oruç Reis для дослідження спірних морських районів з Грецією і Кіпром.

Нагадаємо, вчора, 8 грудня, Туреччина закликала ЄС "до здорового глузду" перед самітом в Брюсселі. Раніше стало відомо, що Туреччина не поступиться у своїй суперечці з Грецією і Кіпром щодо морських претензій в східному Середземномор'ї. Нещодавно президент Реджеп Тайїп Ердоган також направив відеозвернення учасникам саміту, організованого Міжнародною інвестиційною асоціацією, запросивши їх інвестувати в Туреччину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини