Головна Новини Світ ЄС ЄС і Британія уклали торговельну угоду Brexit
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС і Британія уклали торговельну угоду Brexit

Угода укладена після року переговорів

24 грудня 2020, 16:58
Поділіться публікацією:

Довгоочікувана торгова угода між Великобританією і ЄС була укладена всього за кілька днів до крайнього терміну. Угода вступить в силу з 1 січня 2021 року і замінить існуючі домовленості в рамках перехідного періоду. Про це повідомляє Sky News.

ЄС і Британія уклали торговельну угоду Brexit

Фото: из открытых источников

Угода тепер буде передано прем'єр-міністру Борису Джонсону і президенту Єврокомісії Урсуле фон дер Ляйен для їх затвердження, заявили офіційні особи, які говорили з виданням на умовах анонімності.

Угода, яка завершить вихід Великобританії з блоку, відверне загрозу різкого розриву і закладе основи для нових відносин з її найбільшим і найближчим торговим партнером. Це дозволить вести торгівлю товарами без тарифів і квот після 31 грудня, але це не відноситься до сфери послуг (близько 80% економіки Великобританії) або до сектору фінансових послуг.

Фірми, що експортують товари, також зіткнуться з поверненням митних і прикордонних перевірок в кінці року на тлі попереджень про збої в роботі британських портів. Угода була укладена після трьох днів хаосу на головному пункті перетину кордону між Великобританією і Францією, що нагадало, як швидко проблеми на кордоні можуть "задушити" міжнародну торгівлю.

Були побоювання, що переговори провалилися, коли обидві сторони призупинили їх на початку цього місяця. З тих пір про прогрес говорили тільки в коротких заявах з Лондона і Брюсселя.

Нагадаємо, сьогодні авіакомпаніі Британії приєдналися до страйку водіїв.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що 5000 водіїв влаштовують сутички з поліцією і відмовляються тестуватися на Сovid-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини