Головна Новини Світ ЄС ЄС пригрозив Китаю погіршенням відносин і назвав ультимативну умову
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС пригрозив Китаю погіршенням відносин і назвав ультимативну умову

Відносини між Євросоюзом та Китаєм не розвиватимуться нормально, якщо Пекін не змусить Москву вивести війська з України

13 травня 2023, 08:40
Поділіться публікацією:

Віце-президент Європейської Комісії, Високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель пригрозив Китаю погіршенням відносин з Євросоюзом, якщо керівництво КНР не змінить свою політику і не натисне на Кремль у питанні припинення війни проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Боррель зробив у Стокгольмі на брифінгу після неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу.

ЄС пригрозив Китаю погіршенням відносин і назвав ультимативну умову

ЄС та Китай. Фото: з відкритих джерел

"Відносини Європейського Союзу та Китаю не розвиватимуться нормально, якщо Китай не змусить Росію піти з України. Ми закликаємо Китай як постійного члена Ради Безпеки ООН вплинути на Росію, щоб припинити цю війну та грати конструктивну роль для отримання справедливого миру для України", — заявив Борель.

Він додав, що ЄС хотів би донести китайським колегам головну думку, яка полягає в тому, що війна, яка зараз триває в Україні – це дуже небезпечний прецедент та загроза існування для всього людства. Не можна від цієї загрози бути осторонь або отримувати якісь вигоди. Саме тому ЄС очікує, що Китай використовуватиме свою роль та свої зобов'язання. Якщо ж цього не станеться – відносини ЄС та КНР будуть повністю переглянуті.

Зазначимо, спецпредставник Китаю у справах Євразії Лі Хуей із 15 травня відвідає Україну, Польщу, Францію, ФРН та Росію для обговорення рішення "української кризи" (як у КНР називають війну РФ проти України). Які очікування від цієї подорожі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США на межі дефолту: у Білому домі дали відповідь – чи триватиме військова підтримка України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини