Головна Новини Світ ЄС ЄС відреагував на атаку ХАМАС проти Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС відреагував на атаку ХАМАС проти Ізраїлю

ЄС назвав атаку ХАМАС проти Ізраїлю "тероризмом у найогиднішій формі"

7 жовтня 2023, 14:50 comments1302
Поділіться публікацією:

Керівництво Євросоюзу рішуче засуджує ракетну атаку бойовиків ХАМАС із Ізраїлю. Брюссель закликає до негайного припинення насильства. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в Twitter (X) зробила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

ЄС відреагував на атаку ХАМАС проти Ізраїлю

Урсула фон дер Ляйєн. Фото: з відкритих джерел

"Я однозначно засуджую напад терористів ХАМАС на Ізраїль. Це тероризм у його огидній формі. Ізраїль має право захищатися від таких огидних нападів", — йдеться у заяві Урсули фон дер Ляйєн.

"Рішуче засуджуємо невиборчі атаки, спрямовані проти Ізраїлю та його народу сьогодні вранці, які спричинили терор і насильство проти невинних громадян. Мої думки з усіма жертвами. ЄС солідарний із ізраїльським народом у цей жахливий момент" — написав у свою чергу президент Європейської ради Шар.

Про однозначне засудження нападу заявив також голова європейської дипломатії Жозеп Боррель.

"Ми з болем стежимо за новинами, які надходять з Ізраїлю. Ми однозначно засуджуємо напади ХАМАС. Це жахливе насильство має негайно припинитися. Тероризм та насильство нічого не вирішують".

ЄС висловлює свою солідарність із Ізраїлем у ці скрутні моменти", – заявив він.

Зазначимо, вранці 7 жовтня Ізраїлем було завдано масованого ракетного удару з боку сектора Газа. Збройне крило ХАМАС оголосило про початок операції під назвою "Повінь Аль-Акса" проти Ізраїлю. На територію країни проникли бойовики, точаться бої, є загиблі. Ізраїльська влада скликає резервістів. Про що говорить те, що відбувається, і до чого може привести? Чому атака розпочалася саме зараз? Чи може це якось вплинути на російсько-українську війну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — це не спецоперація, а війна: прем'єр Ізраїлю Нетаньяху зробив нову заяву після атаки ХАМАС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини