Головна Новини Світ ЄС ЄС введе санкції проти Туреччини в Середземному морі - проект узгоджений
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС введе санкції проти Туреччини в Середземному морі - проект узгоджений

Лідери ЄС узгодили проект, який передбачає введення санкцій за незаконне буріння на Кіпрі

10 грудня 2020, 13:24
Поділіться публікацією:

Лідери Євросоюзу мають намір узгодити санкції щодо Туреччини в четвер, 10 грудня, через суперечку з Грецією і Кіпром про енергоресурси. Відзначено, що введення жорстких заходів відклали до березня. Про це пише Reuters.

ЄС введе санкції проти Туреччини в Середземному морі - проект узгоджений

Лідери ЄС узгодили проект, який передбачає введення санкцій за незаконне буріння на Кіпрі. ЄС додав, що буде прагнути координувати подальші санкції з обраним президентом США Джо Байденом, який вступить на посаду в січні.

"Туреччина вдалася до провокацій і активізувала свою риторику проти ЄС", — йдеться в проекті документа, підготовленому ЄС, який лідери, як очікується, схвалять після обговорення на саміті сьогодні.

Нагадаємо, Туреччина заявляє, що діє в водах на власному континентальному шельфі або в районах, де кіпріоти-турки мають права. ЄС направив Анкарі рекомендацію в жовтні, яка супроводжувалася загрозою введення санкцій, якщо Туреччина не припинить свої дії. Але кілька країн-членів, в тому числі Німеччина, виступають проти введення санкцій. Напруженість у відносинах між Афінами й Анкарою загострилася після того як в серпні Туреччина відправила корабель Oruç Reis для дослідження спірних морських районів з Грецією і Кіпром.

Нагадаємо, 8 грудня, Туреччина закликала ЄС "до здорового глузду" перед самітом в Брюсселі. Раніше стало відомо, що Туреччина не поступиться у своїй суперечці з Грецією і Кіпром щодо морських претензій в східному Середземномор'ї. Нещодавно президент Реджеп Тайїп Ердоган також направив відеозвернення учасникам саміту, запросивши їх інвестувати в Туреччину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини