Головна Новини Світ ЄС Європа має величезне родовище газу, але не використовує його: відома причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Європа має величезне родовище газу, але не використовує його: відома причина

В Нідерландах є найбільше європейське родовище газу.

7 жовтня 2022, 23:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На території Нідерландів присутні найбільші запаси газу в Європі, які особливо необхідні під час енергетичної кризи. Але влада Нідерландів не дозволяє продовжувати експлуатувати родовище, адже такі маніпуляції можуть призвести до землетрусів та руйнувань. Про це повідомляє портал Bloomberg.

Європа має величезне родовище газу, але не використовує його: відома причина

Європа у Гронінгені має величезне родовище газу, але не використовує його. Фото з відкритих джерел

Європейський союз намагається знайти вихід з енергетичної кризи, яку спровокував Володимир Путін нападом на територію України. ЄС домовляється про нові контракти та поставки, хоча має власне велике родовище газу у Європі.

Попри настання зими та кризи з газом найбільше родовище не просто зменшує видобуток, воно закривається. За твердженням нідерландських спеціалістів при видобутку газу створюються повторні землетруси. Саме через таку причину місцеві чиновники змушені закрити родовище, адже це порушує їх обіцянки місцевим мешканцям.

Останні 50 років саме місто Гронінгем є найбільшим внутрішнім постачальником газу в ЄС. Усього в родовищі зарезервовано близько 450 млрд кубів газу, що складає приблизно й трильйон доларів.

Місцеві мешканці розповідають, що в їх регіоні постійні землетруси, які шкодять будинкам – тріщать стіни, осідає фасад, б’ються вікна.

Міністр гірничої промисловості Нідерландів Ганс Війлбріф розуміє позицію жителів Гронінгема та погоджується, що ризикувати життям місцевих мешканців не потрібно. Але чиновник також зазначив, якщо ситуація в країні дійде до того, що буде проблемно забезпечити енергоресурсами школи та лікарні взимку це призведе до перегляду рішення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про зброю, яку президент Росії готовий застосувати взимку.

Також "Коментарі" писали про вчинок Німеччини, який розлютив більшість країн ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини